Přejít k hlavnímu obsahu

Osmifinále je tady! Postoupí český nároďák do finálového víkendu mistrovství světa?

28. 8. 2023 | 16:01 Counter-Strike 2 Preview
Skupiny jsou minulostí, ve hře o titul reprezentačních mistrů světa zůstává dvanáct národních výběrů. Čtyři týmy postoupily do čtvrtfinále, na další osmičku čeká osmifinále. Český výběr smolně skončil až na třetím místě, a tak se v pondělí odpoledne postaví domácímu Rumunsku.
Česká CS:GO reprezentace na mistrovství světa
Česká CS:GO reprezentace na mistrovství světa
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Česká CS:GO reprezentace se ve skupině D prezentovala parádními výkony. V sobotu smetla Alžírsko i Spojené státy americké, v neděli si poradila s Indonésií i vítězem skupiny Srbskem. Jedinou trhlinu na postupu do play-off přinesla prohra se Severní Makedonií, kvůli které – o rozdíl jediného bodu ve vzájemném skóre týmů s bilancí 4 výher a 1 prohry – s Češi nezajistili místenku přímo ve čtvrtfinále.

Jako postupující ze třetího místa na český tým čeká druhý v pořadí ze silné skupiny A. Konkrétně jde o Rumunsko, které mimo senzační prohru nad Argentinou působilo sebevědomým dojmem. Češi se mohou těšit na střetnutí s Raulem „Blytz“ Gligorem, bývalým hráčem ENTERPRISE, či talentovaným Alexandrem „s0und“ Stefanem. Zbytek sestavy tvoří kostra nejlepšího rumunského týmu Nexus Gaming.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Osmifinálový duel českého nároďáku se odehraje v pondělí od 15:30. Komentáře by se opět měl zhostit Michal „leckr“ Kadlíček, kterého jste si při jeho premiéře o víkendu tak oblíbili. Pokud se výběru manažera Štěpána Macha podaří postoupit do čtvrtfinále, tak do finálového víkendu vstoupí proti silnému Švédsku.

Většinu obsazení vyřazovací části tvoří národní celky z Evropy, výjimky jsou pouze dvě. Postoupit do druhé fáze dokázala Austrálie, největším překvapením je však Uzbekistán, který neporažený zamířil přímo do čtvrtfinále! Sestava tvořená týmem TRAFFIC Tashkent ve skupině skolila dokonce i Dánsko či Ukrajinu.

Česká reprezentace pro rok 2023:

 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.