Přejít k hlavnímu obsahu

Pět týdnů akce! Liga mistrů dá sbohem CS:GO, nechybí největší hvězdy

29. 8. 2023 | 11:16 Counter-Strike 2 Preview
Osmnáctá sezóna nejprestižnější ligy světa klepe na dveře. Na Maltu postupně přiletí 32 vyvolených týmů, které budou až do začátku října bojovat o 19 milionů korun a možná poslední titul na poli CS:GO. Obhájcem prvenství je FaZe Clan, za největší favority se ale dají považovat jiné celky. Sledujte ten nejlepší světový Counter-Strike i na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
ESL Pro League
ESL Pro League
Zdroj: ESL Gaming

ESL Pro League startuje ve středu 29. srpna. Celky ze všech koutů světa budou v městečku Saint Julian's rozděleny do čtyř skupin po osmi týmech. Každý může jednou zaváhat, do play-off postoupí rovná polovina. Každá skupina se přitom bude hrát samostatně, a EPL tak přinese měsíc plný atraktivních zápasů.

V první skupině A se na úvod můžeme těšit na pikantní souboj Astralis proti NIP, především pro Kristiana „k0nfig“ Wieneckeho i Nicolai „dev1ce“ Reedtzovi. Vítěz tohoto souboje může narazit na Team Vitality, o postup se ale budou chtít porvat také FURIA či GamerLegion. Skupinu doplňují ORKS a Grayhound.

„Béčko“ na sebe láká přítomností druhého a třetího nejlepšího týmu světa. Vedle Heroic a ENCE se mají na co těšit také slovenští fanoušci, David „frozen“ Čerňanský v barvách MOUZ na úvod vyzve MIBR. Parádní startovní špíl nabídne i střetnutí BIG a Monte. Za outsidery tady budou platit Evil Geniuses a Rooster.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

FaZe Clan a Natus Vincere, to jsou pro změnu velikáni třetí skupiny C. Také tady ale budou na pozoru slovenští příznivci, Martin „STYKO“ Styk a jeho Apeks budou chtít zvrátit nepříznivou formu posledních týdnů. Z Evropy se představí ještě fnatic, ostatní regiony budou zastupovat Imperial, 9z, M80 a 5yclone.

Ani v poslední skupině nechybí zajímavá jména. Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis vyzve s týmem Liquid své bývalé spoluhráče z Virtus.pro, na stejné straně pavouka si G2 Esports budou chtít smlsnout na Lynn Vision. Zbylé souboje prvního kola obstarají Complexity s 9INE a hvězdní Cloud9 proti Eternal Fire.

ESL Pro League
ESL Pro League
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.