Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně je to oficiální. TSM vstupují na CS scénu s původně avizovaným týmem

30. 8. 2023 | 08:19 Counter-Strike 2 Přestup
Už před více než měsícem se hovořilo o sestavě, která už společně trénuje a je připravena podepsat v TSM. Následně to ale vypadalo, že se projekt rozpadl a dokonce měli o sestavu projevit zájem Guild Esports, organizace Davida Beckhama. Nakonec se ale TSM s hráči i trenérským štábem dohodli a návrat byl zpečetěn dnešním oficiálním představením.
CS:GO sestava TSM
CS:GO sestava TSM
Zdroj: TSM

Po šesti a půl letech opět uvidíme jméno TSM mezi účastníky světových Counter-Strike turnajů. Po sestavách z Dánska a Severní Ameriky tentokrát přichází na scénu evropský mix z pěti různých států. Na začátku srpna se přitom hovořilo o porušení ústních dohod, na základě čehož měla jednání vychladnout.

Dnešním dnem je ale všechno oficiální, Rémy „XTQZZZ“ Quoniam a Lambert „Lambert“ Prigent mohou konečně pracovat naplno se zajištěnou střechou nad hlavou. V tuto chvíli nejsou TSM pozváni na žádné turnaje, ale dá se očekávat, že je brzy uvidíme v akci. Grind bude muset začít od menších online turnajů.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Součástí nového kádru jsou zaběhlá jména, ale i talentovaní střelci, kteří se na nejvyšší úrovni budou chtít teprve usadit. Nejvíce zkušeností mají Audric „JACKZ“ Jug a Valdemar „valde“ Vangså, několik let na špici prožil také Timofey „interz“ Yakushin, pro kterého půjde o první zkušenost s mezinárodní sestavou.

Hlavní hvězdou kádru by však měl být Cai „CYPHER“ Watson. Britský objev posledního CS:GO Majoru bude chtít dokázat, že nešlo jen o jeden vydařený turnaj. Ještě více se ukázat bude chtít neznámý dvacetiletý sniper Mădălin-Andreie „MoDo“ Mireu. Nikdy se o něm totiž nemluvilo v kontextu vycházejících talentů.

Nová soupiska TSM:

 Velká Británie Cai „CYPHER“ Watson
 Rusko Timofey „interz“ Yakushinov
 Dánsko Valdemar „valde“ Vangså
 Francie Audric „JACKZ“ Jug
 Rumunsko Mădălin-Andrei „MoDo“ Mirea

 Francie Rémy „XTQZZZ“ Quoniam
 Francie Lambert „Lambert“ Prigent

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.