Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči jsou v šoku. Tým dřel na postupu do nejvyšší ligy, ale nemůže si ji zahrát

30. 8. 2023 | 09:34 VALORANT Příběh
Zdrcující rána čekala hráče severoamerického týmu The Guard, kteří se díky povedené sezóně probojovali až do partnerské ligy. Organizaci se však nepodařilo dotáhnout postup formálně, což vyústilo ve zrušení účasti. Spot ovšem nemají dostat samotní hráči ani nikdo jiný.
The Guard po výhře Ascension 2023
The Guard po výhře Ascension 2023
Zdroj: VCT Esports

Jedna chyba a komunita si rve vlasy na hlavě. Partnerské ligy po celém světě se měly rozrůst o jednoho člena navíc, jenže bohužel ne všude se tak stane. Nic netušící hráči The Guard totiž zjistili, že svoji místenku, na které celý rok tvrdě dřeli, nakonec nedostanou. A důvod je naprosto absurdní až smutný.

„Po několika měsících a opětovné komunikaci s The Guard se organizaci nepodařilo dodržet termíny pro dohodu o účasti v lize. V důsledku toho se The Guard nezúčastní VCT Americas 2024. Žádný tým nepostoupí ligy nepostoupí, v nadcházející sezóně postaví 10 týmů,“ stálo v oznámení pořadatelů, které se začalo šířit jako lavina.

Nejsmutnější na tom byl fakt, že hráči do poslední chvíle ani o ničem nevěděli a doslova se vzbudili do téhle šokující reality. Riot se rozhodl ani nenabízet spot dalšímu týmu v pořadí a zkrátka se rozhodl vstoupit ligu nerozšířit. Osobnosi, hráči a fanoušci nemohli uvěřit svým očím. Byla snad celá sezóna k ničemu?

Do situace se zapojil i populární tvůrce obsahu Disguised Toast, který se dokonce nabídl, že sestavu podepíše, pokud by to znamenalo jejich účast v lize. Stejný názor zastává řada dalších a celá komunita je v očekávání, jak celá situace dopadne. Tedy pokud není ze strany pořadatelů již uzavřena.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.