Přejít k hlavnímu obsahu

EPL startuje. Nejlepší týmy světa můžeš sledovat živě na našem Twitch kanále

30. 8. 2023 | 10:51 Counter-Strike 2 Preview
ESL Pro League na Maltě hostí první osmičku týmů. Těšit se můžete na zástupce několika regionů, aspiranta na čtvrtý letošní titul i oficiální česko-slovenský přenos. Po celých pět týdnů vás bavit ten nejlepší světový Counter-Strike na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Začínáme v 17:00.
Skupina A
Skupina A
Zdroj: PLAYzone / ESL

Start do ligy obstarají dva týmy, které prošly nedávnými změnami a zatím se hledají. FURIA po příchodu Gabriela „FalleN“ Toleda nezazářila ani v menších online turnajích a už není ani brazilskou jedničkou. Potřebuje se tak konečně ukázat. Totéž ale platí o Movistar Riders. Španělé byli před rokem pátým nejlepším týmem světa, ale nyní se nachází až v osmé desítce žebříčku a začínají být opět spíše outsidery.

Také druhý úvodní zápas obstarají dva týmy z různých regionů. GamerLegion se díky finálové účasti na BLAST.tv Paris Majoru vyhoupli mezi absolutní světovou špičku, ale za 7. nejlepší celek světa je považuje málokdo. S novými tvářemi se mezi elitou potřebují usadit, tahle skupina je ideální příležitostí. Nastartovat se mohou proti australským Grayhound, kterým se příliš nedaří mimo svůj domovský region.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

S večerními duely se dostáváme k nejžhavějšímu aspirantovi na titul. Team Vitality už má letos ve sbírce tři trofeje a v Lize mistrů CS:GO budou chtít přidat na závěr éry ještě jednu. Start by si přitom hvězdná sestava nemohla přát vlídnější, postaví se totiž polským orkům. Jádro ORKS ještě pod křídly Ignis Serpens ovládlo nejvyšší polskou ligu a uspělo v následné kvalifikaci. Stále však jde o největší neznámou skupiny A.

První kolo pavouka uzavírá papírově nejzajímavější zápas. Proti sobě se totiž postaví Astralis a Ninjas in Pyjamas, kteří mají ve svých řadách bývalé reprezentanty svého soupeře. Mírným favoritem jsou však Dánové, jenž budou navazovat na povedené tažení z IEM Cologne, kde dokráčeli do semifinále a konečně ukázali potenciál nové sestavy. Forma NIP je po posledních změnách naopak jako na horské dráze.

ESL Pro League
ESL Pro League
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.