Přejít k hlavnímu obsahu

Přes 700 tisíc za 13 minut. Červí války Worms míří do deskové podoby

2. 9. 2023 | 13:00 Zajímavost
Od tvůrců Mantic Games dorazí novinka, která díky nostalgií oslaví fanoušky Wormsů. Duch zábavné série přejde jen z videoher na váš stůl. Na platformu Kickstarter dorazila kampaň s cílem získat zhruba 700 tisíc korun, ohromná částka ale byla za jediný den několikrát překonána.
Worms: The Board Game
Worms: The Board Game
Zdroj: Team17

„Zaprvé jsme chtěli – počkat, co to je? Zafinancováno za 13 minut? Wow! Celý tým Mantic Games vám děkuje za to, že jste se do toho od začátku pustili, zejména pokud je to vaše první zkušenost s crowdfundingem,“ nevěřili tvůrci vlastním očím několik necelou čtvrthodinku po startu. „Na stránce máme jen stručný přehled, ale  během kampaně se samozřejmě budeme věnovat podrobnostem – jak fungují mechanismy, taktiky a další,“ doplnili.

Od spuštění kampaně na deskovku ze světa videoherního hitu přispěly skoro 3 tisíce lidí, přitom potenciální zájemci a dárci mají stále skoro dva týdny na rozmyšlenou. Aktuální částka činí zhruba 7 a půl milionu korun a tvůrci nadšeně ukazují další aktualizace a chystané plány. Pokud jde o samotnou hru, základní verze je určena pro 2 až 4 hráče a délka jedné partie se pohybuje okolo 45 minut. Ale to není všechno!

S rozšiřujícím packem se může střetnout až 6 hráčů, což slibuje ještě víc akce a intrik v širší a zábavnější společnosti. Hrací plocha je složena z hexových políček, která se po třech zásazích promění ve vodu. A co by to bylo za chaos bez oblíbených prvků? Hra obsahuje roztomilé červíčky, bedny s nářadím, výbušné sudy a miny. K určení úspěšnosti útoku se používá kostka, takže čím dále se váš cíl nachází, tím více se hraje na náhodu.

Plánované vydání hry je stanoveno na srpen 2024, takže si jej můžete natěšeně zapsat do kalendáře. Cena rozšířené sběratelské verze činí zhruba 2 220 korun plus poštovné, detailní informace najdete na Kickstarteru.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.