Přejít k hlavnímu obsahu

Česká republika bude mít na mistrovství světa tři zástupce

3. 9. 2023 | 11:05 League of Legends Reportáž
Fnatic to i s náhradníkem na toplane Martinem „Wunder“ Nordahl Hansenem dokázali. V BO5 sérii proti BDS vyhráli 3:2 a zajistili si top 3 v sezónním finále LEC a tím pádem i jedno ze tří evropských míst na mistrovství světa v League of Legends. Českou republiku budou na turnaji reprezentovat Marek „Humanoid“ Brázda a Tomáš „Nightshare“ Kněžínek z Fnatic i Matyáš „Carzzy“ Orság za MAD Lions.
Humanoid a Noah
Humanoid a Noah
Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games (s povolením)

Óscar „Oscarinin“ Muñoz Jiménez je zraněný, Fnatic se museli ve finále dolního pavouka LEC postavit s Martinem „Wunder“ Nordahl Hansenem na toplane. Dánský hráč se po dlouhé pauze vrátil a ukázal, že si v další sezoně zaslouží hrát v nejvyšší evropské lize.

Na weak side odehrál kvalitní výkon, kromě několika menších chyb ukázal svůj standard. Zbytek týmu v čele s Markem „Humanoid“ Brázdou přehrál své soupeře na druhé straně a výsledkem byla výhra.

Fnatic si zajistili postup na mistrovství světa v League of Legends. I přes veškeré problémy v prvních dvou splitech roku se nakonec tradiční organizace probojovala na jeden z každoročních vrcholů profesionálního hraní.

Na Worlds se kromě Marka „Humanoid“ Brázdy s Fnatic podívá i český trenér Tomáš „Nightshare“ Kněžínek. Jistotu světového šampionátu má i Matyáš „Carzzy“ Orság z MAD Lions. Česká republika tak vyšle tři zástupce.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).