Přejít k hlavnímu obsahu

Velká série o 3 miliony korun! Reprezentant SINNERS se o víkendu představí v Lille

13. 9. 2023 | 08:38 Trackmania Turnaj
Ascension Tournament je na esportové scéně nezvyklým úkazem. Slavný francouzský streamer ZeratoR si každý rok vybere jednu hru, ve které uspořádá turnaj, jehož prize pool tvoří jeho předplatitelé. Letošní suma dokonce překonává dotace oficiálních Trackmania soutěží.
Martin „Kappa“ Krompolc
Martin „Kappa“ Krompolc
Zdroj: Sazka Esport

ZeratoR už není dávno jen velkou postavou Trackmania scény, ale celé Francie. Jeho ZrT Cup každoročně patří mezi ikonické Trackmania soutěže, které pořádá už přes deset let, ale letos se rozhodl laťku ještě zvýšit. Do světa arkádového závodění totiž přesunul svoji vlajkovou loď, v níž se soutěží o miliony korun.

Finanční odměny v Ascension Tournamentu totiž tvoří samotná komunita, která je kolem francouzského tvůrce skutečně gigantická. Místo toho, aby si každé předplatné (zhruba 2 eura) dal do kapsy, tak jej dává právě do tohoto turnaje. A i když si řeknete, že jde o malou sumu, tak už se dostal na šílených 128 tisíc euro!

O první část celkového prize poolu se hrálo už na začátku léta, kdy se s v Lyonu určila první polovina účastníků světové finále. Tu druhou poznáme po druhém turnaji v Lille, do jehož kvalifikací se zapojily tisíce hráčů. Mezi nimi uspěl i Martin „Kappa“ Krompolc ze SINNERS, jenž si na severu Francie zahraje o světové finále. Ze šestnácti účastníků opět postoupí nejlepších osm, kteří se v Montpellier utkají o životní úspěch.

Ascension Tournament je také specifický svými tratěmi. Už dávno se největší soutěže nejezdí pouze na základní techniku na asfaltu, ale level bláznovství posouvá ZeratoR ještě o několik úrovní výše. Takzvaný „francouzský styl“ totiž kombinuje spoustu nepříjemných mechanik, které hráče skutečně otestují.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.