Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství světa odstartovalo! Poprvé v historii hraje o titul i český hráč

6. 9. 2023 | 11:46 Apex Legends Preview
Světový šampionát ve hře Apex Legends bude mít v letošním roce českou stopu. Josef „B4mbino“ Nedorost s týmem GoNext Esports ovládl Last Chance Qualifier a v Birminghamu na něj čeká milionový vrchol sezóny. První dvě lobby na Nedorosta čekají ve středu 6. září.
GoNext Esports
GoNext Esports
Zdroj: ALGS

Josef „B4mbino“ Nedorost není v českém esportovém rybníčku příliš známým jménem, celou svoji kariéru totiž působí v Evropě. Na vysokou úroveň se poprvé dostal během působení v 303 Esports a v současnosti reprezentuje řeckou organizaci GoNext Esports, kam přestoupil se svými zahraničními spoluhráči.

Po účinkování v Pro League, dvou S-tier turnajích a premiérovém offline představení v Londýně se 21letý český hráč poprvé v kariéře dostane na tu skutečně nejvyšší metu. Postup na světový šampionát s týmem vybojoval díky dominantnímu výkonu v Last Chance Qualifieru, kde zazářili s novým hráčem v sestavě.

Turnaj s dotací 2 milionů amerických dolarů startuje již tuto středu. Všech čtyřicet účastníků ze všech koutů světa je rozděleno do čtyř skupin, na serveru se v různých kombinacích vždy představí dvě najednou. Polovina nejlepších týmů postoupí do WB, na zbytek bude čekat LB. Do finále ale lze projít jakoukoli cestou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.