Přejít k hlavnímu obsahu

První česká profesionální hráčka ve Valorantu! Uspěje KXoma mezi špičkou?

7. 9. 2023 | 08:09 VALORANT Přestup
Monika „KXoma“ Čížová se dočkala profesionálního kontraktu. Už v minulé části sezóny sice působila v nejvyšší evropské ženské soutěži, až nyní ale se svým týmem našla zázemí.
KXoma a její spoluhráčky
KXoma a její spoluhráčky
Zdroj: DSYRE

Dvanáct ženských týmů z regionu EMEA bude v následujících týdnech bojovat o postup na šampionát VCT Game Changers. O životní úspěch bude bojovat také česká hráčka Monika „KXoma“ Čížová, která se do nejvyšší soutěže probojovala v minulé fázi se svým The A Teamem. Ten už ale mezi účastníky nenajdete.

Sestava totiž před poslední regionální částí sezóny přivítala nejen dvě nové posily, ale také si našla domov v organizaci DSYRE. Čížovou tak můžeme považovat za první českou profesionální hráčku ve Valorantu.

Česká hráčka se se svými kolegyněmi ve Stage 2 teprve oklepávala proti nejlepším evropským ženským týmům starého kontinentu, s lepšími podmínkami a posílenou sestavou jsou však překvapeny zaskočit silnou konkurenci, a třeba se i poprat o postup na šampionát. EMEA liga o 30 tisíc euro startuje 11. září.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.