Přejít k hlavnímu obsahu

Nárůst FPS až o dvanáct procent. Jak hrozivý ale může být propad během akce?

8. 9. 2023 | 18:56 Counter-Strike 2 Zajímavost
Známý tvůrce Thour přišel po nějakém čase opět s dalším porovnáním průměrných snímků za sekundu. U posledních updatů pro CS2 se hovoří o stále lepším výkonu, potvrzují to i čísla?
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Zdroj: Valve

Když se porovnává výkon různých kusů hardware v daných hrách, tak se nejčastěji mluví o průměrných snímcích za sekundu. Před necelými třemi týdny jsme rozebírali výsledky testu od uživatele ThourCS, který porovnal, jak dobře běží jednotlivé mapy v CS2 a CS:GO. Po několika aktualizacích přináší nová čísla.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

V metrice průměrných FPS běží všechny mapy lépe oproti výsledkům z 20. srpna. Nejvyšší nárůst průměrných FPS je u mapy Mirage dokonce o 12,38 %. Pro celkovou stabilitu a co nejmenší stuttering je ale mnohem důležitější metrika 1% FPS, případně 0,1% FPS. Ta totiž číselně hodnotí dané procento největších rozestupů mezi snímky, jednoduše řečeno tedy situace při největší akci, kam až vaše FPS mohou klesat.

Tyto výsledky jsou překvapivě rozdílné. Vertigo, jedna z nejlepších map minulého testu, nyní dokonce dosahuje nižších čísel. U metriky 0,1% FPS si ale pohoršilo více map. Vzít si z těchto měření tedy můžeme vzít primárně to, že vše není jen o číslech. Valve na hře tvrdě pracuje a každým dnem běží lépe a lépe.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.