Přejít k hlavnímu obsahu

Největší akce v historii YouTube. Zaplněný stadion a 70 milionů korun pro charitu

9. 9. 2023 | 19:00 YouTube
Historicky pátý charitativní zápas pořádaný britskou skupinou youtuberů Sidemen překonával rekordy. Na London Stadium sledovalo zápas mezi týmy Sidemen FC a YouTube Allstars přes 60 tisíc diváků, online pak více než 2,5 milionů. Hlavní úspěch je ale objem peněz vybraných na charitu - necelých 70 milionů korun několik desítek minut po skončení zápasu.
Největší akce v historii YouTube. Zaplněný stadion a 70 milionů korun pro charitu
Největší akce v historii YouTube. Zaplněný stadion a 70 milionů korun pro charitu
Zdroj: Sidemen YouTube

Větší akci ještě youtubeři nikdy nezorganizovali. Byl to odvážný plán, překonat poslední rok a vyprodat London Stadium, dostat opět miliony diváků k obrazovkám a vybrat desítky milionů korun na charitu. To vše se ale podařilo.

Více než třicet tvůrců se ukázalo v rámci historicky pátého Sidemen Charity Match. Nechyběli největší světové hvězdy YouTube jako MrBeast, IShowSpeed nebo Jacksepticeye. Kopačky nazuly i osobnosti Twitche v čele s xQc a Kai Cenatem.

Samotný zápas nabídl, stejně jako v loňském roce, spoustu branek. První poločas byl ještě vyrovnaný, do kabin se šlo za stavu 2:2. V druhé půli se ale Sidemen FC dostali do rychlého vedení, kterého už se nevzdali. Charitativní utkání skončilo 8:5 ve prospěch mančaftu složeného kolem britských hvězd.

Celá akce nabídla pořádnou porci zábavy, nejdůležitější však byla částka vybraná pro pět vybraných charit. Diváci celkem poslali přibližně 69 milionů korun na dobrou věc. Úžasný počin.

Štítky: Youtube, Twitch, charita
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).