Přejít k hlavnímu obsahu

Blázen, nebo génius? Sběratel odkoupil obyčejný skin za téměř půl milionu korun

11. 9. 2023 | 09:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
Lidé po celém světe sbírají nejrůznější věci a jinak tomu není ani v Counter-Striku. Obvykle se jedná o propracované a líbivé skiny, které slouží jako ozdoby hráčského vybavení. Občas se však najde někdo, komu na kráse až tolik nezáleží a sbírá vyloženě jenom vzácné kuriozity.
M249 | Gator Mesh
M249 | Gator Mesh
Zdroj: Valve

Přesně takovým typem člověka je i sběratel, který si říká Apinya. Tento mladík si dal za úkol, že bude sbírat skiny s nejnižšími floaty na celé planetě, a to se mu také daří. Ještě před pár dny byl „pouze“ vlastníkem nejméně poškozeného nože a nejméně poškozené StatTrak zbraně. Nyní svou sbírku optě rozšířil.

Nejnovějším vzácným kouskem v jeho inventáři je totiž nejméně poškozený skin v celé hře. Je jím přitom naprosto obyčejný skin M249 | Gator Mesh, který za normálních okolností stojí necelých 10 korun. Za tento konkrétní model ovšem jeho nynější majitel zaplatil v přepočtu necelý půl milion korun. 

Tato zvláštní investice je zajímavým riskem. Každý den se po celém světě otevřou tisíce nových beden a může se tak stát, že jedna z nich bude obsahovat právě nový nejméně poškozený skin. Předchozí skin tak ztratí výrazně na hodnotě a jeho majitel přijde o spoustu peněz. Jen o ně mu ale pravděpodobně nejde.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.