Přejít k hlavnímu obsahu

Skupina B přinesla zajímavou show. Na řadu jde STYKO a souboj Evropy proti světu

12. 9. 2023 | 09:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupinová fáze ESL Pro League se dostává do své druhé poloviny, k osmi postupujícím do play-off je potřeba přidat ještě jednou tolik týmů. Ve skupině C bude chtít na Davida „frozen“ Čerňanského navázat Martin „STYKO“ Styk, naopak NAVI či FaZe nebudou chtít dopadnout jako Heroic, kteří naprosto selhali. Od středy se opět můžete těšit na náš živý přenos.
Heroic titul v EPL nevyhrají
Heroic titul v EPL nevyhrají
Zdroj: ESL

„Béčko“ pro MOUZ nezačalo podle plánů. Tým Davida „frozen“ Čerňanského si neporadil s MIBR a padl do pavouka poražených. Překvapivě je však v následujícím kole následovali Heroic, kterým prohra nad BIG sebrala vítr z plachet. Postupně se ukazující problémy z posledních turnajů se ukázaly v plné kráse. ENCE této situace využili naplno a celou skupinu ovládli. O přímý postup do čtvrtfinále přemohli BIG.

Ve spodním pavouku se ale děly věci. Casper „cadiaN“ Møller a spol. nejprve nestačili na MOUZ, kteří si po výhře nad Evil Geniuses a vydařené odplatě proti MIBR vybojovali třetí postupový spot. Heroic měli ještě jednu šanci, ale ani tu neproměnili. Monte je dokázali rozebrat a skrze Last Chance Stage následně dokráčeli k postupu. Dánové si tak spolu s MIBR, Evil Geniuses a australským týmem Rooster balí kufry.

Aktuální přehled postupujících týmů
Aktuální přehled postupujících týmů
Foto: ESL

Po dvoudenní přestávce vypukne ve středu 13. září skupina C. Favorité jsou opět jasní, i když z posledních dnů víme, že ani oni nemají nic jistého. Obhájci titulu z FaZe neoplývají nejlepší formou a nová sestava NAVI se zatím také hledá, ale stále jde o hlavní kandidáty na postup. Starý kontinent dále reprezentují fnatic pod taktovkou Christophera „dexter“ Nonga a uspět chce i Martin „STYKO“ Styk s týmem Apeks.

Překonat tohle kvarteto budou chtít zástupci jiných světových regionů. Žebříčkově nejlépe jsou tam na tom brazilští Imperial, z Jižní Ameriky dorazí také 9z Team. Novou severoamerickou nadějí je sestava M80 a z daleké Číny přicestoval tým outsiderů 5yclone. Vybrané zápasy každého hracího dne můžete i nadále sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ, kde si za sledování dokonce můžete odnést i nějakou tu odměnu.

ESL Pro League XVIII
ESL Pro League XVIII
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.