Přejít k hlavnímu obsahu

První cesta do Německa. Největší český talent sbírá premiérová vítězství

11. 9. 2023 | 19:29 Counter-Strike 2 Reportáž
Patnáctiletý český střelec Oldřich „PR“ Nový zamířil na svůj první bootcamp do týmového střediska slavné německé organizace MOUZ. Právě tady vysoce žádaný hráč zakotvil po konci v Cryptově, kde doposud rozvíjel svůj talent. Už v mladém věku se rozhodl opustit komfortní zónu na české scéně a jít ve šlépějích Davida „frozena“ Čerňanského, dnes už světové hvězdy.
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: MOUZ

Oldřich „PR“ Nový patřil mezi nejcennější zboží v domácím rybníčku. U vycházejícího talentu se očekávalo laso od nejlepších českých a slovenských týmů, Cryptova se na něm chystala vydělat, pokud ji měl patnáctiletý hráč opustit. Nakonec se nic takového nestalo a PR odešel zadarmo. A ještě k tomu za hranice.

Jeho ryzího talentu a vysokého potenciálu si všimla nejúspěšnější evropská akademie MOUZ NXT. Jejími řadami prošla většina současné „A“ sekce této německé organizace a PR by rád šel ve stopách předchozích členů rozvojového týmu, který to svého času dotáhl až do nejlepší světové třicítky. Nebo také Davida „frozen“ Čerňanského, jenž do MOUZ přestoupil jako šestnáctiletý. Právě 16 bude Novému tuto neděli.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Ještě před svými narozeninami odcestoval mladý český hráč na první společný bootcamp. Kromě tréninku a vzájemného poznávání mají MOUZ NXT na programu také oficiální zápasy. Ten premiérový jim vyšel na jedničku. Bok po boku se propracovali k vítězství proti dánskému celku MASONIC, které znamená postup do play-off OFK BGD Esports Series #1. Předchozí skupinový duel s ex-iNation zvládli ještě z pohodlí domova.

Kvůli zrušení důležité soutěže WePlay Academy League se mladé sestavy musejí ukázat proti neúprosné konkurenci řadových online turnajů. První pokus na CCT Central Europe Series 7 nepřinesl ani jednu výhru, nevybroušené drahokamy ale i každá prohra posune kupředu. Druhá příležitost už vypadá o poznání lépe. PR si na evropský Counter-Strike teprve zvyká, už první zápasy ale ukázaly, že se cítí jako ryba ve vodě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.