Přejít k hlavnímu obsahu

Českého hráče chtěl Team Liquid, nakonec má být náhradou za ScreaMa!

13. 9. 2023 | 15:15 VALORANT Spekulace
Česká vycházející hvězda v italské regionální lize válela natolik, že její jméno visí na seznamech vysněných posil několika špičkových organizací. V osmnácti letech navíc konečně může hrát nejvyšší ligy vůbec a VCT týmy jsou si toho moc dobře vědomy. Kam tedy skutečně zamíří?
Martin „marteen“ Pátek
Martin „marteen“ Pátek
Zdroj: Riot Games/GMT Esports

Martin „marteen“ Pátek je jedním z nejvyhledávanějších zboží mířících do příští sezóny VALORANT Champions Tour. Během svého působení v ázerbájdžánské organizaci GMT totiž velmi zapůsobil. Patřil mezi vůbec nejproduktivnější hráče celé Tier 2 scény, proto není divu, že je o něj nyní zájem na nejvyšší úrovni. Mezi zájemce údajně patřil Team Liquid, úřadující mistr Evropy z nejvyšší regionální ligy.

Pro své angažmá se však rozhodl jinde. Podle zdrojů portálu BLIX prý marteen uzavřel ústní dohodu s Karmine Corp, populární francouzskou organizací s obrovskou fanouškovskou základnou. Na pozici duelisty má navíc nahradit slavnou headshot mašinu Adila „ScreaM“ Benrlitoma. Změny v sestavě KC přicházejí poté, co tým skončil na desátém místě v evropské nejvyšší lize. Určitě totiž míří výše.

O jeho budoucích spoluhráčích se zatím nic dalšího neví. Nejpravděpodobnějším kandidátem je momentálně Enzo „Enzo“ Mestari, který prošel týmy Fnatic či Apeks a pravděpodobně by na sebe vzal roli kapitána. Přestupové období je teprve na začátku a na oficiální oznámení si musíme nějaký čas počkat.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.