Přejít k hlavnímu obsahu

Jistá medaile pro Entropiq! Po výhře nad Espionage jsou krůček od finále

16. 9. 2023 | 12:26 Counter-Strike 2 Reportáž
Podaří se Entropiqu navázat na tradici českých organizací? Poslední dvě sezóny European Pro League ovládli Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot, kteří tentokrát ve hře o nejvyšší příčky nejsou. Projít skupinovou fází se ale podařilo Entropiqu, jenž má na kontě už i první výhru v play-off.
Entropiq CS:GO tým
Entropiq CS:GO tým
Zdroj: Entropiq

Tohle by mohl být přesně ten turnaj, díky kterému se nový Entropiq chytí a začnou vstoupat vzhůru. Po těsném nepostoupení ze swissu CCT East Europe Series 1 nyní září v desáté sezóně European Pro League.

Ve skupině si nejprve poradili s ALTERNATE aTTaX, aktuálně 38. nejlepším týmem světa, a postup z prvního místa si následně vybojovali výhrou nad Preasy. Právě tyto dva celky dokázaly vyřadit Dynamo Eclot.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: https://www.playzone.cz/turnaje/216582-tipsport-csgo-praha-ii-4-kvalifikace

Play-off ale pro mezinárodní pětici Entropiqu nezačalo dobře. Narazila totiž na Sprout, která zvítězila 2:1 a poslala EIQ do pavouka poražených. Tam ale opět začali vyhrávat, konkrétně nad PGE Turów a 500.

Dalším soupeřem byla dánská sestava Espionage, která předtím rovněž nestačila na Sprout. Ve hře byl postup do finále LB, což znamená jistotu medaile. David „forsyy“ Bílý dovedl svůj tým k triumfu.

S bilancí pěti výher a jediné porážky se tak Entropiq nachází mezi nejlepší trojicí. Jejich nedělním soupeřem bude poražený z dvojice Sprout vs. Team Singularity. Případné BO5 finále je na programu v pondělí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.