Přejít k hlavnímu obsahu

Na poslední pokus to vyšlo. BRUTE po dvou druhých místech konečně vyhráli finále

17. 9. 2023 | 12:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Sobotní odpoledne přineslo rozlučku s Counter-Strike: Global Offensive. Poslední kvalifikace v rámci letošní sezóny Tipsport MČR CS se zúčastnilo 20 týmů, uspět ale mohl jen jeden.
Marek „Frixos“ Častulík
Marek „Frixos“ Častulík
Zdroj: BRUTE

Všichni účastníci byli rozděleni do čtyř skupin po pěti, už samotné skupinové boje byly hodně nabité. Postoupit totiž mohli jen absolutní vítězové. Nejvíce zamotanou skupinou bylo D, které nemělo žádného favorita a o postupu muselo rozhodnout až skóre. Všechny ostatní skupiny vyhrál tým bez jediné prohry.

Nejvíce suverénní byla akademie Dynamo Eclot Thunders, jejímž semifinálovým soupeřem ale byl favorizovaný celek BRUTE. Ten své kvality potvrdil a po výhře 16:9 postoupil do finále. Druhé semifinále zvládl tým Andromeda Gaming (neplést s ANDROMEDOU), který porazil 16:7 sestavu s názvem Myaso.

BRUTE už si finále zahráli dvakrát, ale uspět dokázali až na třetí pokus. Souboj o poslední slot v uzavřené kvalifikaci zvládli poměrem 2:0 na mapách Mirage a Vertigo. Uzavřenou část cyklu si zahrají letos již potřetí, ale tentokrát musejí zazářit. Jejich sen o účasti na finálovém turnaji Tipsport MČR CS 2023 stále žije.

Sestava BRUTE může být pro neutrální fanoušky Counter-Striku sympatická díky své soudržnosti. Hráči spolu působí již opravdu dlouho, jen v létě se krátce v týmu mihl Michal „FABULOUS“ Gorecki. Vybojují si postup do hlavní části? Osud naznačí losování uzavřené kvalifikace, které proběhne v následujících dnech.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.