Přejít k hlavnímu obsahu

První 40000 rating je na světě! Nepomohl si ale lídr bugem, jak se dá obejít VAC?

20. 9. 2023 | 12:27 Counter-Strike 2 Žebříček
Po třech týdnech hraní kompetitivního režimu Premier se už dokázala dostat na nejvyšší tier CS2 Ratingu řada hráčů. Je mezi nimi však někdo známý a nejde jen o zneužívání systému?
CS2 žebříček ke dni 20. září
CS2 žebříček ke dni 20. září
Zdroj: Valve

Za každou výhru Counter-Strike 2 získáváte určitý počet bodů, které tvoří váš celkový rating. Když neprohráváte, tak logicky jen stoupáte stále výše. CS2 Rating zřejmě nemá žádný limit, a tak ti „nejlepší“ hráči už nyní posouvají hranice opravdu vysoko a vytváří si velký náskok na konkurenci. Jak to ale dělají?

Novým lídrem bodování se stal hráč s přezdívkou „VeNoM 026 - FiRe - ftw“. Nejvíce pozoruhodný je jeho počet vyhraných zápasů, který každým dnem v průměru stoupá o více než deset výher denně. Za necelé tři týdny VeNoM odehrál 308 utkání, v nichž 283krát zvítězil. V čele žebříčku je tak skutečným suverénem.

Pro kontext je potřeba si jeho vítěznou úspěšnost spojit s RUSTICem, který je aktuálně pátý. Ten je za 126 zápasů dokonce neporažen! Oba přitom mají údajně zneužívat stejnou techniku. Do zápasů nastupují s podvodníkem v týmu, a ten když nedostane ban, tak je takříkajíc „potahá“ a oni teoreticky nic neriskují.

Druhá teoretická cesta, jak si tak vysoký win rate mohou držet, je skrze čerstvě objevený bug. Aktuálně je totiž možná zapnout CS2 bez běžícího Valve Anti-Cheatu. Stačí jen do spouštěcích parametrů přidat -insecure, což vám sice znemožní se napojit na chráněné servery, ale můžete se přidat ke kamarádům do lobby a ti následně zapnout hru. Pokud tohle skutečně nějak funguje, je to opravdu „game breaking bug“.

Hráči z Asie obecně celosvětovému žebříčku dominují, v nejlepší pětce se už poměrně dlouho drží také Bobosaur a Kurosaki (dříve známý jako Tommy) s výherní úspěšností přes 96 a 97 procent. Oba jsou ale bývalými profíky původem ze Singapuru, kteří se rozhodli vrátit na scénu. Společně využívají 5-man stacku, nízké úrovně asijské scény a spolu s tím skutečnosti, že je hra páruje se soupeři s nízkým ratingem.

V posledních dnech se ale povedlo na druhé místo probojovat hráči ze Severní Ameriky. Konkrétně jde o Daniela „Tweaky“ Leeho, který v novém Counter-Striku vycítil velkou šanci. První Evropany najdeme až na 16., 17. a 18. místě, což jsou shodou okolností tři hráči, kteří před čtyřmi lety reprezentovali HellRaisers.

CS2 žebříček ke dni 20. září
CS2 žebříček ke dni 20. září
Foto: Valve
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.