Přejít k hlavnímu obsahu

Stříbrná eSuba z většiny opět spolu. Zahraje si na Tipsport MČR pod jiným týmem?

21. 9. 2023 | 17:45 Counter-Strike 2 MČR
Esuba na domácí CS:GO scéně vždy patřila mezi největší stálice, ať už z hlediska fanouškovské podpory, nebo pravidelné účasti v bojích o medaile. Letošní rok je ale jiný, organizace na jeho začátku ukončila podporu profesionálního Counter-Striku projektu. Kdo ovšem loni v Brně fandil sestavě, která nebyla daleko od sesazení SINNERS, nemusí zoufat. Přišli totiž UNiTY.
eSuba na Tipsport MČR CS:GO 2022
eSuba na Tipsport MČR CS:GO 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Organizace UNiTY letos vznikla z původních Dark Tigers, ale v průběhu následujících měsíců vyměnila většinu své CS:GO sestavy. Po celé řadě různých pokusů to vypadá, že se konečně podařilo najít to správné složení. Nenápadné, ale na papíře nebezpečné. Sází totiž na jádro týmu, který všichni dobře znáte.

Součástí původní pětice UNiTY byl Dominik „NIO“ Maxian. O měsíc později přišel Lukáš „luko“ Hrabčík a při dalších změnách jako další dorazil Lukáš „Levi“ Bouřa. Už poznáváte ten pattern? Pokud ne, tak rovnou doplníme, že na začátku srpna sestavu uzavřeli Martin „Pechyn“ Pechoušek a Jakub „M1key“ Krausko.

Uzavřená kvalifikace: Účastníci skupiny A
UNiTYSINNERS ACeSubaSampi NEXT
 Slovensko NIO
 Slovensko luko
 Česká republika Levi
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key
 Slovensko B0R0
 Česká republika v4NO
 Česká republika dreez
 Slovensko PATR7KK
 Česká republika majky
 Česká republika Crazyy
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika Kokaina
 Slovensko m0nsterr
 Česká republika MahaR
 Slovensko EMCOR
 Slovensko ramon
 Slovensko DALIEN
 Česká republika Verttzzz
 Slovensko Pepo

Všech pět hráčů je v posledních letech nejvíce spojeno s eSubou, z loňské pětice vicemistrů České republiky chybí jen Dominik „blogg1s“ Janita, který jako jediný zamířil o něco výše. Dresy UNiTY k tomu mají barvu, které s trochou představivosti někomu může připomínat modrou krev. A přivést tak fanoušky.

Aktuálně jde o šestý nejlepší tým letošní MČR klasifikace, už o tomto víkendu mohou UNiTY zpečetit svoji účast na vrcholu letošní sezóny v podobě Tipsport MČR CS 2023. Jejich cesta uzavřenou kvalifikací Tipsport CS:GO Praha II začne shodou okolností právě proti eSubě. Nenechte si ujít veškeré dění živě na Twitchi!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.