Přejít k hlavnímu obsahu

Nešťastná situace zachráněna. G2 dostali zelenou a ujali se nadějné pětice

23. 9. 2023 | 12:47 VALORANT Přestup
Nakonec dopadlo všechno dobře, pro někoho naprosto báječně. Sestava The Guard, která vyhrála americký turnaj Ascension, ale následně o slot v nejvyšší lize přišla, si našla nový domov. Do situace se vložila organizace G2, která zachránila hráče a získala si nové fanoušky.
G2 Esports se vrací do Valorantu
G2 Esports se vrací do Valorantu
Zdroj: G2 Esports

Riot nakonec povolil. Nátlak komunity donutil vedení ligy, aby znovu zvážilo své kontroverzní rozhodnutí. Hráči si tak mohli najít nový domov, kde by mohli následující dva roky působit. Ten nakonec našli v podobě evropské organizace, která se od minulého roku rozhodla působit na americkém VALORANT bojišti.

O všechny hráče byl pochopitelně obrovský zájem, jenže ultimátum z Riotu znělo jasně. Většina zůstane, jinak žádný spot nebude. Čtyři střelci a trenér zůstávají pohromadě, a dostali tak svolení pokračovat pod křídly G2 Esports. Jediný Ian „tex“ Botsch míří jinam, podle zdrojů pravděpodobně zakotví v NRG.

G2 společně s Riotem oznámili novinu světu, posledního člena však nechávají v tajnosti. Roli duelisty by se podle všeho však měl ujmout Nathan „leaf“ Orf, který po velkém zklamání celého týmu v poslední sezóně opustil Cloud9. Pokud toto místo již neobsadil samotný El Diablo, měl by mít leaf spot téměř jistý.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.