Přejít k hlavnímu obsahu

Senzace! Česká hvězda přestupuje do Číny, získá tím šanci na postup na Major?

24. 9. 2023 | 11:40 Counter-Strike 2 Přestup
Dominik „blogg1s“ Janita si po třech měsících bez týmu našel nový domov. Už při podpisu v agentuře CAA Stellar Esports se hovořilo, že další novinky dorazí velmi brzy. Něco takového, co se dnes stalo skutečností, ale nikdo nečekal. Ostřílený sniper odletěl za angažmá do Číny!
Dominik „blogg1s“ Janita
Dominik „blogg1s“ Janita
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Spekulace posledních dní jsou potvrzeny. Když nemohl Dominik „blogg1s“ Janita přijmout pozvánku dorazit jako host na analyst desk Tipsport CS:GO Praha II, bylo jasné, že v zákulisí se něco peče. Elitní český odstřelovač už chvílí střílel v mezinárodním evropském mixu, nakonec ale míří na úplně jiný kontinent.

Od prvotní informace o chystaném přestupu dlouho nepřicházely žádné další úniky. Včera večer ale čínská organizace Wings Up Gaming zveřejnila pět vlajek, mezi kterými nechyběla ani česká. Mnohonásobný reprezentant se nabízel nejvíce ze všech možností, oficiální potvrzení přišlo v noci díky fotce přímo z letadla.

Zkušený sniper tak míří vstříc velké a unikátní životní výzvě. Na začátku letošního roku po mnoha letech opustil eSubu, jejímž pilířem byl od roku 2019, a posílil ambiciózní sestavu Sampi.Tipsport. Té se po týmové stránce sice dařilo, ani posun do světové TOP 50 ale na více než půl roku v kádru blogg1se neudržel.

Daleko od domova ale necestuje sám. Spolu s ním totiž přestupuje Švéd Rasmus „kreaz“ Johansson , o jehož přesunu do Číny se už nějaký čas mluvilo. Reprezentovat budou aktuální čínskou trojku dle HLTV žebříčku, před ní se nachází jen účastníci ESL Pro League. Loni se Wings Up ukázali i na ESL Challenger Melbourne.

Velkou motivací k přijetí takové nabídky může být jedinečná šance se kvalifikovat na Major. Spekuluje se totiž, že se druhý šampionát v Counter-Strike 2 příští rok uskuteční právě v Číně. Mimo to se tam chystají i jiné velké turnaje, čínské týmy tak nechtějí zůstat pozadu. Stane se český hráč hvězdou východní scény?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.