Přejít k hlavnímu obsahu

Hráčka si našla angažmá, jen o dva dny později ji vyhodili za rasismus a urážky

26. 9. 2023 | 17:50 Counter-Strike 2 Příběh
Tohle byl rekordně rychlý konec v profesionálním angažmá. Chloe „KittyTM“ Geaney se po letech tvrdé práce poprvé dostala pod křídla velké organizace, jen po dvou dnech se ale musela poroučet. Důvodem je její hrubě urážlivé chování z doby před přestupem do GamerLegion.
GL Prism (KittyTM úplně nalevo)
GL Prism (KittyTM úplně nalevo)
Zdroj: GamerLegion

Ženská CS:GO scéna o víkendu přivítala nový velký přírůstek. Organizace finalistů posledního Majoru se v průběhu soutěže ESL Impact rozhodla naverbovat tým Let Her Cook. Ten má aktuálně bilanci 1 výhry a 1 prohry a stále si může zahrát o postup na světové finále. Ještě před premiérou ovšem přišel skandál.

Okamžitě po akvizici se totiž začal dostávat na povrch nejeden screenshoty ze hry nebo prostředí platformy FACEIT, kde irská hráčka Chloe „KittyTM“ Geaney volila nevhodný slovník. Rasismus, výhružky, urážky všeho druhu. To vše ji nyní dohnalo, po pouhých dvou dnech dostala z organizace GamerLegion vyhazov.

„Důrazně odsuzujeme diskriminační komentáře a chování, které nejen ubližují jednotlivcům, ale také pošpiňují soutěžního ducha, který esport ztělesňuje. Z tohoto důvodu bylo okamžité propuštění KittyTM nevyhnutelné,“ zní na sociálních sítích týmu. Jejich podpora rozmanitosti a inkluze v esportu touhle kauzou ale nekončí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.