Přejít k hlavnímu obsahu

Magnus Carlsen i nadále kraluje šachové scéně. Nemám konkurenci, prohlásil

26. 9. 2023 | 20:55 Rozhovor
Fanoušci královské hry mají aktuálně příležitost sledovat ty nejlepší šachové mistry v rámci AI Cupu. Šachový mistr Magnus Carlsen turnaj zpestřuje nejen svými výkony, ale také poznámkami, které dokáží popudit nejen diváky, ale také jeho soupeře.
Magnus Carlsen
Magnus Carlsen
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Před pár dny se Carlsen střetl s Američanem Hikaru Nakamurou v grand finále Speed Chess 2023, ve kterém s jednobodovým rozdílem zvítězil. V pozápasovém rozhovoru se následně nechal slyšet, že se svým výkonem nebyl spokojen a rád by se zlepšil, což se nyní, zdá se, podařilo.

Chceš reprezentovat Českou republiku? Přihlas se do turnaje Esportovnia!

Hned v úvodním kole turnaje AI Cup si to dvojice šachistů rozdala ve třech hrách tzv. zrychleného šachu. Touha amerického hráče po pomstě byla obrovská, Carlsen ale předvedl působivý výkon a soupeři nedal šanci. Po dvou vyhraných hrách a jedné remíze se Nor radoval z vítězství. Tentokrát se Carlsen pozápasového rozhovoru chopil opravdu unikátně.

„Nemám konkurenci. Kdybych to rozdělil na dvě úrovně, tak v té první nemám rovnocenného soupeře. Ve druhé úrovni je Hikaru, ten je jednoznačně můj největší rival,“ prohlásil odhodlaně Carlsen.

Norský šachista si za svým výrokem pevně stojí. Když jeho tweet odcitovala Champions Chess Tour, dodal pouze: „A co jiného bych měl říct? Vymýšlet si?“ Nakamurovi, zdá se, nezbývá nic jiného, než podniknout comeback skrz skupinu poražených a Carlsenovu vtipnou poznámku vyvrátit v dalším vzájemném duelu.

Magnus Carlsen i nadále kraluje šachové scéně. Nemám konkurenci, prohlásil
Magnus Carlsen i nadále kraluje šachové scéně. Nemám konkurenci, prohlásil
: depositphotos.com (s povolením)