Přejít k hlavnímu obsahu

Major není s Neofragem nereálný. CEO Dynama Eclot komentuje velký přestup

8. 10. 2023 | 14:41 Counter-Strike 2 Rozhovor
Už ve čtvrtek si Adam „NEOFRAG“ Zouhar zažije obnovenou premiéru na domácí scéně. Nebude však hájit barvy SINNERS, jako bývalo dva a půl roku před jeho odchodem do zahraničí zvykem, ale konkurenčního Dynama Eclot, které se bude snažit hříšníky sesadit z českého trůnu. Jak se tenhle přestup urodil, popisuje pro PLAYzone CEO organizace Martin Novotný.
NEOFRAG a CEO Dynama Eclot
NEOFRAG a CEO Dynama Eclot
Zdroj: Dynamo Eclot (s povolením)

Kdy jste Neofraga poprvé oslovili a jak dlouho trvalo jej přesvědčit? Kolik dní celý proces trval?

Jednalo se o „operaci rychlou akci“. První oťukávání sice nevyšlo, nicméně v druhém už jsme více tlačili na úspěšný závěr a podařilo se. Následně celá operace včetně smluv a media daye trvala zhruba 3 dny. NEO je profík, takže všechno šlo velice dobře.

Stalo se něco, kvůli čemu jste možnou změnu začali řešit, nebo jste jen vycítili velkou příležitost?

V týmu nějakou dobu haprovala chemie a začalo se to i více projevovat do výsledků na evropské půdě. Věděli jsem se, že se blíží vrchol sezony a nechtěli jsme opakovat scénář minulé sezony, kdy nám právě v samotném závěru trošku chyběli síly a drive. Na trhu obyčejně nebývají možnosti, jak okamžitě posunout tým dopředu, nebo ho tedy alespoň udržet na podobné úrovni. Volný NEOFRAG nám ale tuhle možnost dával, letos jsme tedy zkusili do toho „sáhnout“ a uvidíme, jestli se to vyplatí. 

Dokáže hodně potěšit, když se naskytne možnost podepsat takového hráče bez vyplácení buyoutu?

Myslím, že v dnešní době je takováto situace vzácnější než bývala kdysi. Nicméně je potřeba si říct, že NEO byl volný v rozjeté sezoně, takže ne každý tým má odvahu do toho v tomhle období říznout, nebo i možnosti to udělat. Dovedu si představit, že když tým nemá například pro tuzemské turnaje dostatek MČR bodů, tak si změnu dovolit nemůže, zvlášť po přestupovém období. Zároveň hráči těchto kvalit asi nezamíří jen tak někam, protože v tomhle období sezony dělají změny většinou jen nefungující týmy, což si troufnu říct, že minimálně z hlediska dosažených výsledků v dosavadní sezoně rozhodně nejsme. Zkrátka a jednoduše celý přestup dával perfektní smysl pro obě strany.

Jak vysoká očekávání máte z hlediska týmového posunu od Neofraga? Už Dytor byl velká hvězda.

Věříme, že NEO plnohodnotně nahradí Dytora a bude na serveru zářit. Podobnou roli zastával tehdy ještě v SINNERS, odkud si díky skvělým výkonům vysloužil angažmá v OG. Ve finále ale Counter-Strike není hra o individualitách, a tak někdy může zafungovat změna i typologicky odlišných hráčů.

Dá se říci, že vaše hvězdné duo je aktuálně tou nejsilnější hráčskou dvojicí na domácí scéně?

Já osobně tomu věřím, ale ukáží to hlavně následující turnaje. 

Díváte se už teď dopředu, že by mohlo být reálné jej v závěru roku prodloužit? Hlavně kvůli vyhlídkám na Major.

Určitě je to pro nás velké téma. Cítíme, že tým v aktuálním složení má velký potenciál a dosáhnout postupu na Major by mohlo být velice reálné. Máme dohodu, že na závěr tuzemské sezony se pobavíme a uvidíme, co a jak. Není tajemstvím, že prioritou pro Adama bude vrátit se do zahraničí a bojovat o nejvyšší příčky, na druhou stranu nevidím nereálně, aby bojoval o nejvyšší příčky i u nás.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.