Přejít k hlavnímu obsahu

Kontroverzní streamerka mayyya dostala ban. Jaký je důvod?

30. 9. 2023 | 17:51 Twitch
Jedna z předních domácích streamerek vysílání v dalším týdnu nezapne. Mayyya byla na největší streamovací platformě zabanována, důvodem jsou podle informací na její sociálních sítích „nenávistné urážky nebo symboly“. Její fanoušci smutní, další část komunity však má jiný názor. „Zasloužila by si permaban,“ zní hlasy na platformě X.
Kontroverzní streamerka Mayyya dostala ban. Jaký je důvod?
Kontroverzní streamerka Mayyya dostala ban. Jaký je důvod?
Zdroj: Twitch.tv/mayyya

Jen těžko hledat na českém Twitchi kontroverznější streamerku. Mayyya, má kromě tisíců fanoušků, i velkou porci odpůrců. Důvodem je dva roky stará kauza, kdy byla nařčena z krádeže peněz pro charitu. Od té doby je „černou ovcí“ tuzemské scény.

Nyní, před svým velkým týdnem, během kterého chtěla na streamu spolu s fanoušky oslavit své narozeniny, byla mayyya na Twitchi zabanována. „Nejsem si vědoma, že bych cokoli udělala,“ napsala streamerka na Instagramu.

Mayyya se svými sledujícími sdílela i odůvodnění zákazu přímo od platformy. „Používání nenávistných urážek nebo nenávistných symbolů či symbolů nenávistných skupin bez kontextu nebo závadným způsobem,“ stojí ve zprávě od Twitche.

Streamerku zákaz vysílání silně zasáhl. „Všechno na narozeninový stream bylo připravené a dost mě to hitlo, jelikož jsem doufala, že to s vámi oslavím,“ sdílela mayyya své pocity. Speciální akci zatím přesouvá na následující sobotu. 

Štítky: Twitch, Mayyya
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).