Přejít k hlavnímu obsahu

CS2 v září přilákalo přes 31 milionů hráčů! V něčem je ale CS:GO stále napřed

2. 10. 2023 | 13:34 Counter-Strike 2 Žebříček
Counter-Strike 2 je novou érou legendární FPS série. I když oficiální vydání přišlo teprve nedávno, za celý měsíc září si hru zapnul největších počet hráčů v historii! Počet unikátních hráčů je sice o několik milionů vyšší než u CS:GO, ale rekordní peak zůstává nepokořený.
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Zdroj: Valve

Oznámení CS2 přineslo před půlrokem neuvěřitelný boom. Maximální hranost se od loňského srpna pohybovala nad 1 milionem hráčů v jeden moment, letos v květnu ale dokonce útočila na druhý milion. Hráči zůstávali v pozoru a série Counter-Strike zažívá nejúspěšnější rok své existence. Samotné vydání CS2 ale paradoxně nepřineslo tu největší vlnu nadšení, absence nového obsahu spoustu hráčů zklamala.

Skoro otevřenou beta verzi CS2 si spolu s Global Offensive na začátku září zapnulo až 1 556 326 hráčů v jeden moment, ale vrchol hranosti plné verze CS2, která kompletně nahradila CS:GO, se zatím pohybuje jen okolo 1,3 milionů. Tato čísla působí vysoce, ale ve skutečnosti jde o zklamání. Valve však určitě nepanikaří.

Těšit vývojáře ovšem může jiná metrika: počet unikátních hráčů za jeden měsíc. Celkem si CS2/CS:GO v září zapnulo 31 466 851 hráčů, což je nový rekord pro sérii Counter-Strike. Celý letošní rok se točil kolem 25 milionů, dosavadním maximem bylo 29 milionů z rekordního května. Tato metrika ale hovoří o tom, že si CS2 sice vyzkoušel vysoký počet hráčů, ale aktivně u něj zůstalo nižší procento, než se zřejmě očekávalo.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.