Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport porazili SINNERS a postupují do play-off!

3. 10. 2023 | 21:15 Counter-Strike 2 MČR
SINNERS ani Sampi.Tipsport se z Mistrovství Slovenska nevraceli s úsměvem na tváři, o to větší hlad po úspěchu mají na Tipsport CS:GO Praha II. Z prvního místa do play-off postoupili po rozhodující BO3 Sampi, o druhý postupový flek se v neděli porvou SINNERS a ENTERPRISE.
SHOCK a The eLiVe
SHOCK a The eLiVe
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Vstup do turnaje obstarají sami trojnásobní mistři ČR. SINNERS ovšem letos na domácí scéně čekají na první trofej a svůj půst by rádi ukončili. Na rozdíl od jarních soutěží už nehraje roli nedostatečná souhra, Simon „KWERTZZ“ Horák už s týmem hraje celého půl roku a poslední měsíce dokonce patří mezi nejvýraznější postavy, což platilo i v Nitře. Hříšníci se nebudou chtít se CS:GO rozloučit vyřazením ve skupinové fázi, naopak by rádi napsali vítěznou tečku. Případný duel se Sampi.Tipsport by přinesl určitě parádní šlágr.

Na druhé straně serveru se naopak objeví nová pětice plná nadějných talentů, která nebude sužována vůbec žádným tlakem a své pozice může jen využít. Sampi NEXT v kvalifikaci uspěli v postupové bitvě akademií proti SINNERS AC, takže na souboj dvou hříšnických táborů nedojde, ale teoreticky se mohou fanoušci dočkat souboje dvou sestav organizace Jakuba Jankta. Hráčem na sledování je bezesporu sniper Richard „ramon“ Svitanek, Vojtěch „Verttzzz“ Onderka se zase na úvod utká proti svému skoro-jmenovci. 

SINNERSSampi NEXT
 Česká republika ZEDKO
 Česká republika beastik
 Česká republika SHOCK
 Česká republika oskar
 Česká republika KWERTZZ
 Slovensko EMCOR
 Slovensko ramon
 Slovensko Pepo
 Slovensko DALIEN
 Česká republika Verttzzz

Druhý otevírací zápas skupiny A je na papíře mnohem vyrovnanější. Kdybychom se ohlíželi za víkendovým MSR, tak na něm se ENTERPRISE umístili výše. Bez šance určitě nejsou, to si netroufne tvrdit nejspíše nikdo, ale favoritem budou Sampi.Tipsport, kteří potřebují ukázat, že víkendové selhání bylo jen jednorázovým výpadkem. Slovenská pětice se bude tradičně opírat o hvězdného Matúše „MATYS“ Šimka, ostatní hráči ale potřebují také zabrat. Už samotný vstup do turnaje může ukázat, jak na tom ve skutečnosti opravdu jsou.

Složení uzavírají ENTERPRISE, kteří mají z celé skupiny nejčerstvější zásah do sestavy. Lukáš „capseN“ Koláčný se už poněkolikáté v kariéře připojil k Michalu „leckr“ Kadlíčkovi, jenž nejlépe ví, jak jeho zručnost s velkou zelenou puškou využít na maximum. Jako až pátý nejlepší tým aktuální MČR klasifikaci si EP museli projít uzavřenou kvalifikací, kde sice postoupili z prvního místa, ale na výhru proti netradiční soupisce Entropiqu se pořádně zapotili. V těžké skupině budou muset předvést o minimálně level kvalitnější hru.

Sampi.TipsportENTERPRISE
 Slovensko MATYS
 Slovensko sAvana1
 Slovensko T4gg3D
 Slovensko The eLiVe
 Slovensko fino
 Slovensko system
 Česká republika leckr
 Česká republika manguss
 Česká republika MoriiSko
 Česká republika capseN

Harmonogram skupinové fáze:

  • Středa 3. října
    13:00 –  Česká republika Dynamo Eclot vs.  Česká republika Entropiq (komentují: Mishek, Sphexxai)
    14:30 –  Česká republika Cryptova vs.  Slovensko UNiTY (komentují: Mishek, Sphexxai)
    16:00 – zápas poražených (komentují: Storm, Wango)
    19:30 – zápas vítězů (komentují: Storm, Wango)
  • Čtvrtek 4. října
    14:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Česká republika ENTERPRISE (komentují: Mishek, Sphexxai)
    17:30 – decider skupiny B (komentují: Mishek, Sphexxai)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.