Přejít k hlavnímu obsahu

Totální šok! Entropiq smetl favority a postoupil do LAN části Tipsport CS:GO Praha II

4. 10. 2023 | 19:23 Counter-Strike 2 MČR
Po celý rok se hovoří o tom, že je trio nejlepších česko-slovenských týmů opravdu vyrovnané. Dynamo Eclot ovšem do Tipsport CS:GO Praha II nevstoupili nejlépe a ve čtvrtek je proti UNiTY čeká náročný decider. Entropiq naopak všechny překvapili a postoupili z prvního místa!
Dynamo Eclot jako čerství mistři Slovenska
Dynamo Eclot jako čerství mistři Slovenska
Zdroj: Y-Games (s povolením)

Právě šampioni turnajů z Prahy, Bratislavy i Nitry odstartují skupinu B, jelikož jde o nasazený tým číslo jedna. Dynamo Eclot po příchodu Guye „anarkez“ Trachtmana začalo vládnout domácí scéně, ale na konci září i přesto přišla změna v sestavě. Martina „Dytor“ Handla nahradila ještě větší hvězda, Adam „NEOFRAG“ Zouhar se vrací z ciziny na místo, kde působil už před šesti lety. Už tak silnému kádru dodal ještě větší sílu, kterou stihl demonstrovat svými výkony na MSR. Pozice hlavního favorita skupiny je naprosto zřetelná.

Pokusit se znepříjemnit DNE život budou na úvod „béčka“ hráči Entropiqu. Nelekněte se, v jakém nastoupí složení, úkolem těchto borců v improvizovaném kádru je především zisk MČR bodů a zajištění místenky na finále sezóny. Individuálně se ale také chtějí ukázat, aby si je organizace  na Tipsport MČR CS třeba právě vybrala. Hlavní hvězdou při cestě kvalifikací byl Tomáš „Mix“ Bilík, neztratil se ani mladý Niko „semtex“ Reljić. Myslet navíc musíme také na skutečnost, že mezi náhradníky figurují dva cizinci z hlavní sestavy.

Dynamo EclotEntropiq
 Česká republika K1-FiDa
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Izrael anarkez
 Česká republika NEOFRAG
 Česká republika Lastík
 Česká republika semtex
 Česká republika Mix
 Slovensko MAXX
 Česká republika HoLLy

Možná vůbec poslední domácí BO1 zápas může být předzvěstí boje o druhé postupové místo z této skupiny. Nasazeným týmem je díky MČR bodům sice Cryptova, ta ale nastoupí v dosud neprověřeném složení. Pod křídla ostravské organizace se pro její rozlučku přesunula sestava Rotačáku, která ale krátce na to přišla o dva stěžejní pilíře. První z nich nahradila slovenská legenda Ladislav „GuardiaN“ Kovács, toho druhého na poslední chvíli zaskočí Martin „beryP“ Beránek. Velký otazník turnaje může překvapit, ale i zklamat.

Využít výtečnou formu budou chtít od prvního kola prokázat hráči UNiTY. Jádro loňských vicemistrů ČR i s trenérem Dominikem „desty“ Černým o víkendu zazářilo na Mistrovství Slovenska, kde dokázalo vyřadit Sampi.Tipsport, ENTERPRISE i SINNERS. Jediný „navíc“ oproti loňskému složení eSuby je Dominik „NIO“ Maxian, kterému to ale o víkendu střílelo opravdu bravurně. Tenhle turnaj je pro UNiTY dokonalou šancí, jak se na přelomu dvou ér usadit mezi nejužší domácí špičkou a ukázat, že víkendové stříbro nebylo náhodné.

CryptovaUNiTY
 Česká republika kinzo
 Česká republika HONES
 Slovensko Rutk0
 Slovensko GuardiaN
 Česká republika beryP
 Slovensko NIO
 Slovensko luko
 Česká republika Levi
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key

Harmonogram skupinové fáze:

  • Čtvrtek 5. října
    14:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Česká republika ENTERPRISE (komentují: Mishek, Sphexxai)
    17:30 – decider skupiny B (komentují: Mishek, Sphexxai)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.