Přejít k hlavnímu obsahu

Noční update přinesl nejen změny, ale také bany pro nejrozšířenější CS2 cheat!

3. 10. 2023 | 11:50 Counter-Strike 2 Update hry
Kosmetické změny noční aktualizace pro CS2 přináší opravení výbuchů ohnivých granátů ve vzduchu, zlepšení výkonu při jejich uhašení, správné animace při zahazování zbraně a odebrání zpomalování pohybu na bahnitém povrchu. Vedle toho ovšem přišla velká vlna banů!
Rozhraní cheatu
Rozhraní cheatu
Zdroj: Valve / AIMWARE

Na stovky, možná tisíce cheaterů v noci spadla klec. Patch notes nejnovějšího updatu jsou sice strohé, to nejdůležitější ale neobsahují. V síti Valve Anti-Cheatu a VACnetu uvízl největší poskytovatel cheatů v CS2. Ano, hra je oficiálně venku teprve chvíli a taková služba už jede na plné obrátky. Podvodníci na nic nečekají.

Několik členů interní komunity potvrdilo, že se jedná o AIMWARE, který se opravdu hodně rozšířil. Cena jeho trvalého předplatného se totiž pohybuje pod 3 tisíci korun, už jen z tohoto faktu je jasné, že nejde o žádný privátní cheat pro hrstku vyvolených, ale o masovou produkci. Tresty tak byly jen otázkou času.

Cena za konání nekalé činnosti je však mnohem vyšší. Spoustě hráčům, jejichž screenshoty kolují po sociálních sítích, totiž kvůli banům v inventáři uvízly vzácné kousky, jako je třeba AWP | Dragon Lore. Je svým způsobem k neuvěření, že se hráči nebojí používat „levné cheaty“ na účtech s drahými skiny.

Jeden speciální případ se dokonce pyšní tím, že ban obdržel na svých 584 účtů, které byly napojeny na jeho telefonní číslo! Shodou okolností jde navíc o člověka, jenž hrával s hráčem známým jako VeNoM 026 - FiRe - ftw. Ten využíval cheaterů pro boost na první místo žebříčku Premier. Tahle vlna je skutečně úspěšná.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.