Přejít k hlavnímu obsahu

Čínský tým s českou hvězdou je oficiální. Netradiční oznámení vítá 6člennou sestavu

4. 10. 2023 | 16:07 Counter-Strike 2 Přestup
Senzační přestup je skutečností, Dominik „blogg1s“ Janita už se zabydlel v Číně a dnes byl přivítán v kádru Wings Up Gaming. Spolu s ním se přestěhoval Rasmus „kreaz“ Johansson.
blogg1s a kreaz
blogg1s a kreaz
Zdroj: Wings Up Gaming

Dominik „blogg1s“ Janita se stává dalším českým hráčem na světové mapě Counter-Striku. Elitní český odstřelovač se odhodlal k velké změně a nezamířil do Evropy, nýbrž do Číny. Mezinárodní sestavu se rozhodla vybudovat organizace Wings Up Gaming, která své posily lovila právě na starém kontinentu.

Čínský celek poprvé odhalil chystané přestupy už 21. září, až nyní je ale vše oficiální; pokud se tedy dá dnešní představení považovat za plnohodnotné, protože sama organizace jej označila jako nejhorší na světě. Na jeho formu ale každý rychle zapomene, důležité budou výkony kombinace dvou různých světů a myšlení.

Měl jsem dostatek času popřemýšlet, jakou cestou se vydám. Tahle nabídka přišla v ten pravý čas, kdy jsem chtěl vyjít trošku z komfortu a nekonečného kruhu změn na CZ/SK. Nevím, co od toho očekávat, a možná právě to se mi na tom tak líbí. Minimálně půlroku budu teď v Číně a největší focus bude na asijské RMR.
– Dominik „blogg1s“ Janita

V sestavě zůstávají původní čtyři čínští hráči, místo novým posilám uvolnil pouze dosavadní tchajwanský kapitán Tzu-chi „Marek“ Huang. Jelikož s českým sniperem přichází také Švéd Rasmus „kreaz“ Johansson, tak bude tým aktuálně šestičlenný. Podle slov blogg1se teprve budou hledat nejlepší možné složení.

Dle HLTV žebříčku jde o současnou čínskou trojku, před ní se nachází jen dva účastníci nedávné ESL Pro League. Loni se Wings Up ukázali i na ESL Challenger Melbourne, pro českého ostrostřelce tak může být tohle netradiční angažmá zajímavou cestou na světové turnaje. Vysněným cílem je samozřejmě Major.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.