Přejít k hlavnímu obsahu

Největší turnaj ve speciálním Heroes III módu je tady! Registrace končí brzy

5. 10. 2023 | 08:35 Turnaj
Heroes of Might & Magic III, jakožto legendární tahová strategie, je do dnešního dne naživu zejména díky přízni fanoušků. Díky komunitě vznikl také doposud největší turnaj v modu Duel, který v rámci svého proma poodhalil i střípek z plánovaného města Factory.
Turnaj Golden Goose 2
Turnaj Golden Goose 2
Zdroj: https://www.h3templates.com/tournaments/golden-goose-2

Loňský turnaj Golden Goose, o kterém jsme vás informovali v tomto článku, se v říjnu letošního roku dočká pokračování s prozaickým názvem Golden Goose 2. Turnaj se bude opět odehrávat pod záštitou turnajového portálu h3.gg, který ve zkratce zajistí, že hry při nejmenším od top16 budou řádně promované, streamované a komentované. Portál h3.gg je dílem polských fanoušků, kteří se dlouhodobě věnují pořádání turnajů v Heroes of Might & Magic III. Za léta kvalitní práce se jim podařilo navázat spolupráci i s polskými herními magazíny a sponzory. Pro české hráče to sice nemusí být kdovíjak podstatná informace, ale faktem je, že díky tomu se podařilo i pro tak starou a pro někoho možná i obskurní hru jako je Heroes III shromáždit atraktivní prizepool. Ten v současné době činí pěkných 580 EUR a další věcné ceny.

Turnaj bude tradičně otevřen všem, registrace končí 13. října a mezi přihlášenými nechybí ani česká špička v podání hráčů a streamerů H34D, StygianOne a IPlayForLove. Pravidla turnaje jsou určitou kombinací seriózních turnajových pravidel, které pravidelní hráči Duelu důvěrně znají a dlouhodobě podle nich hrají, ale taky několika málo novinek určených pro účastníky záchranného pavouka (Losers Bracket).

V dolní části pavouka se před každou hrou roztočí na oficiálním webu turnaje tzv. ruleta, která hráčům vylosuje jeden ze speciálních režimů, v kterém bude probíhat jejich utkání. Mezi nejšílenějšími možnostmi se vyskytuje například ignorování breaků (tedy volný pohyb po celé mapě), all random (náhodné město i hrdina) nebo zákaz sbírání vojáků z Pandořiných skříněk, které jsou jinak v Duelu základním stavebním kamenem celé armády.

Pro turnaj bylo vytvořené krátké promo video, které mimo jiné poukazuje na jednu dlouho očekávanou novinku a tou je přidání zbrusu nového města Factory. Verze datadisku Horn of the Abyss označovaná jako 1.7.0. byla plánovaná už tři roky nazpět, ale tragickou smrtí hlavního designéra se vývoj téměř zastavil. Zbylý developerský tým HotA se ale zařekl, že jako poctu zemřelému kolegovi město Factory, potažmo celou novou verzi datadisku dokončí. Po tříletém odkládání se tedy zdá, že s vyvrcholením turnaje Golden Goose 2 přijde i zmiňovaný update.

plánované město Factory v Heroes III
plánované město Factory v Heroes III
Zdroj: http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=39830

Připomínáme, že nové město Factory vychází z původních nákresů, skečů a návrhů nyní již zaniklého herního vývojářského studia New World Computing z 90. let, kdy probíhaly práce na druhém a posléze třetím díle série Heroes of Might & Magic. Tvůrci Horn of the Abyss maximálně respektují fantasy svět Might & Magic jako celek a původní záměr tvůrců, s kterými svoji fanouškovskou tvorbu průběžně konzultují. Factory bude město naprosto unikátní, jelikož jeho jednotky budou převážně mechanické, budou například používat střelný prach a parní motor, přesto však musí elegantně zapadnout mezi ostatní a ve fantasy žánru „dávat smysl“.

Historicky ty největší patche datadisku přicházely vždy na Nový rok, tedy doslova 1. ledna, což plně koresponduje s plánovaným koncem turnaje Golden Goose 2 na období Vánoc 2023. Nezbývá tedy, než se těšit! Čekání si zatím můžete zkrátit na českém Heroes III YouTube kanále zde: youtube.com/@h34d.

Bývalý mistr ČR 2009 ve Warcraftu 3, nejlepší Starcraft 2 hráč za rok 2012, hrdý otec dvou dětí a tvůrce Youtube Heroes 3 videí.