Přejít k hlavnímu obsahu

Dluhy streamera kvůli divákovi. Ten si nechal vrátit přes 600 tisíc korun

8. 10. 2023 | 19:50 Twitch
Twitch streamer CoconutB se s followery na platformě X podělil o jeho momentálně nešťastnou situaci. Jeden z jeho bývalých dárců si totiž úspěšně zažádal o vrácení peněz a tvůrce tak kvůli němu má záporný zůstatek na svém PayPal účtu.
Dluhy streamera kvůli divákovi. Ten si nechal vrátit přes 600 tisíc korun
Dluhy streamera kvůli divákovi. Ten si nechal vrátit přes 600 tisíc korun
Zdroj: Twitter.com

Funkce vrácení peněz existuje především jako prevence před neopatrnými dary dětí, které se dostanou ke kreditní kartě svých rodičů. A také proti zlodějům. Tyto dvě situace jsou na streamovacích platformách stále aktuální. 

Ne vždy je ale vrácení peněz využíváno pro to, k čemu je určeno. O prázdninách oběhl internet případ  streamera, který si oholil vlasy poté, co dostal dar ve výši 175 tisíc korun. Dárce však následně zažádal o vrácení peněz, které mu bylo schváleno.

Tentokrát se stalo něco podobného dalšímu Twitch tvůrci, který vystupuje pod přezdívkou CoconutBGaming. Jeden z jeho minulých dárců požádal o vrácení částky přesahující 640 tisíc korun, což vedlo k tomu, že streamerovi se ukázalo na PayPal účtu záporné číslo.

Pod příspěvkem na sociální síti X streamerovi jeho kolegové vyjádřili podporu. Je to něco, co by se opravdu dít nemělo, každopádně se proti tomu nedá nijak bojovat. „Běžný podvod PayPal je, když vám pošle člověk peníze jako firmě a pak si je vezme zpět, protože prý nedostal to, za co zaplatil,“ objasnil situaci jeden z fanoušků.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Twitch, refund