Přejít k hlavnímu obsahu

NiKo jako CR7! Saúdská Arábie útočí, chce podepsat největší světové hvězdy

7. 10. 2023 | 09:33 Counter-Strike 2 Spekulace
Rekordní přestupové částky na poli Counter-Striku se možná budou brzy přepisovat. Falcons totiž do Saúdské Arábie zlanařili úspěšné duo, které zřejmě dostane neomezené prostředky na vybudování nejlepšího týmu světa. A že mají Sokoli skutečně zálusk na ty největší superhvězdy.
Falcons
Falcons
Zdroj: KRL

Dosavadním maximem saúdskoarabské organizace Falcons je 26. místo na světovém žebříčku. V éře Counter-Striku 2 ale chce dosáhnout podstatně více, k čemuž si šejkové povolali dvě nejvhodnější osoby. Danny „zonic“ Sørensen odmítl jít ve Vitality s platem dolů a na konci roku mu vyprší smlouva. Spolu s ním navíc bude v novém angažmá pokračovat také psycholog a vedoucí sportovního úseku Lars Christian Robl.

Ředitel Falcons Grant Rousseau přirovnal zonica k Pepu Guardiolovi. Jak španělský fotbalový kouč dostává vysněné posily jako na zlatém podnose, tak by to mělo být také u dánského esportového šampiona. Ten jako hráč zářil v dobách 1.6, v CS:GO ovládl několik Majorů jako trenér a ve stejné pozici chce útočit na světové tituly i v dalším díle legendární série. Prostředky k nejvyšším metám nejsou v Saúdské Arábii problém.

Oba členové realizačního týmu už svůj přesun oficiálně potvrdili. Sami však tvrdí, že peníze nebyly hlavním důvodem přestupu z organizace aktuálních světových šampionů. Šlo především o svobodu, kterou dostanou, aby společně vytvořili něco velkého. Ruku v ruce s tím jdou ale sumy, které Falcons mohou za hvězdné posily kdykoliv vysypat na stůl. Kontrakt zonica navíc podle spekulací také obsahuje spoustu nul.

Ze současné sestavy Sokolů není nikdo v bezpečí, na setrvání jsou nejžhavějšími kandidáty Mohammad „BOROS“ Malhas a Alexandre „bodyy“ Pianaro. Na povrch však začínají prosakovat první jména, o něž Falcons usilují. Dle bývalého profíka a současného streamera a insidera KRL, jenž v minulosti jako první vypustil do světa řadu pravdivých spekulací, cílí na opravdu ty největší hvězdy, které si můžete představit.

Řeč je o trojlístku Nikola „NiKo“ Kovač, Ilya „m0NESY“ Osipov, Russel „Twistzz“ Van Dulken. Do jakéhokoliv týmu byste umístili tohle trio, okamžitě se z něj pravděpodobně stane aspirant na trofeje. Zatímco G2 patří mezi organizace, které často hráče neprodávají, i když je ve hře obří balík peněz, FaZe by naopak finanční injekci uvítali. Více než o konkrétní hráče jde ale o samotný statement, že do hry vstupuje nový gigant.

Podle informací KRL byl navíc NiKo během vyjednávání nové smlouvy v G2 požádán o snížení platu, na což se moc pozitivně netvářil (kdo by také ano). Není však známo, do kdy běží jeho aktuální kontrakt, jeho závěr by případný přestup mohl hodně usnadnit. A M0NESY je údajně připravený NiKa následovat, kamkoliv půjde. Poslední dodatek se týká Emila „Magisk“ Reifa, který by se údajně mohl stát týmovým lídrem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.