Přejít k hlavnímu obsahu

SK Slavia Praha vítá českou EA FC hvězdu! Přichází také dvanáctiletý talent

7. 10. 2023 | 19:28 EA SPORTS FC 24 Přestup
Největší přestup léta je oficiální. Lukáš „T9Laky“ Pour po konci v plzeňské Viktorii zakotví v pražské Slavii, kde vytvoří silný tandem s Jakubem „CptKubajz“ Pudilem. Kromě Poura přivedli sešívaní také dvanáctiletého mladíka Maxe „Mexxzz“ Lipšanského. „Rádi bychom se začali více soustředit na rozvoj mladých talentů,“ uvedl Jakub Honzík, manažer projektu Slavia esports.
Mexxzz, CptKubajz, T9Laky
Mexxzz, CptKubajz, T9Laky
Zdroj: SK Slavia Praha

SK Slavia Praha disponuje jednou z nejsilnější esportových sekcí na domácí EA FC scéně, pro nový ročník ale opět posiluje. Novou hlavní hvězdou SKS se stává nejúspěšnější český hráč a dvojnásobný eFotbalista roku Lukáš „T9Laky“ Pour. Ten byl dlouhé roky spojen s plzeňskou Viktorii, která ale ukončila podporu esportu.

„Jsem rád, že jsme ke Kubajzovi přivedli dalšího profesionála, který má zájem na tom, abychom se herně posouvali. Už za pár dní tréninku je vidět, že se navzájem herně i takticky posouvají. Lidsky si sedli velice dobře, těšíme se na novou sezonu,“ prozradil v představení na stránkách klubu Jakub Honzík, manažer divize Slavia esports.

Hvězdný úlovek bude silnou zbraní v boji o titul v e:LIZE, kde už T9Laky s Plzní triumfoval, zatímco Slavia je věčně druhá. Stejně tak sešívaní získávají horkého kandidáta na prvenství v MČR FC 24 powered by Hyundai. „Jakmile byla možnost jít do Slavie, byla to pro mě priorita,“ nešetřil slova kapitán české eReprezentace.

Spolu s Pourem ve Slavii pokračuje Jakub „CptKubajz“ Pudil, zatímco budoucnost loňských posil Adama „Adulackk“ Hodiny a Josefa „Peposlav“ Uxy se projednává. Třetím sešívaným se naopak stal mladičký Max „Mexxzz“ Lipšanský, který je slávistou odmalička a už od jedenácti let dosahuje elitní divize v Division Rivals.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.