Přejít k hlavnímu obsahu

Přes 2,7 miliardy korun. Tolik si vydělali tvůrci map ve Fortnite

7. 10. 2023 | 22:10 Fortnite Zajímavost
Fortnite je víc než jen battle royale. Ve hře se rozrostla početná komunita tvůrců, která přináší creative mapy v UEFN. Zde si vytváří své vlastní světy s využitím stavebního enginu a zdrojů z Fortnite. A výdělky nejsou malé.
Představení Unreal Editor for Fortnite (UEFN)
Představení Unreal Editor for Fortnite (UEFN)
Zdroj: Epic Games

Komunita si díky creativu vydělala od března letošního roku neuvěřitelných 120 milionů dolarů. Model rozdělení příjmů je jednou z hlavních charakteristik Unreal Editor for Fortnite (UEFN), které umožňuje tvůrcům dostat zaplaceno za své výtvory.

Zprávy o příjmech sdílených s tvůrci obsahu přicházejí pro Epic Games v turbulentní době. Jen několik dní před tímto zveřejněním společnost oznámila hromadné propouštění, které se dotkne přibližně 830 zaměstnanců (přibližně 16% z celku).

Zrušení pracovních míst bylo nutné kvůli finančním problémům vyplývajícím z ambiciózních plánů. Společnost Epic Games otevřeně přiznala, že při plnění této vize utrácela více, než vydělala.

Srovnání těchto propouštění s oznámením 120 milionů dolarů sdílených s tvůrci obsahu vyvolává otázky ohledně priorit společnosti Epic Games. Někteří tvrdí, že tato situace může signalizovat snahu povzbudit fanoušky a tvůrce, aby přispívali obsahem bez výhod a jistoty, které mají zaměstnanci na plný úvazek.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.