Přejít k hlavnímu obsahu

První finalisté! Známe první dva týmy, které se představí ve Vodafone PLAYzone Areně

8. 10. 2023 | 17:20 VALORANT Reportáž
Největší celosvětová studentská esportová akce je v plném proudu! Čeští hráči za sebou mají první kvalifikaci Red Bull Campus Clutch ve hře VALORANT. Do národního finále se probojovaly první dva celky - JenomVyfragovat a BotmanIsback. Druhá kvalifikace je v plánu 13. října a rozhodne se tam o dalších dvou postupujících.
První finalisté! Známe první dva týmy, které se představí ve Vodafone PLAYzone Areně
První finalisté! Známe první dva týmy, které se představí ve Vodafone PLAYzone Areně
Zdroj: PLAYzone

O dvou nejsilnějších týmech úvodní české otevřené kvalifikace nemohlo být pochyb. JenomVyfragovat a BotmanIsback neměli se svými soupeři problémy, až do vzájemného finále prohráli na jedné mapě maximálně šest kol.

BotmanIsback hned v prvním kole kvalifikace narazili na celek s názvem NARODNI GARDA. To je tým, který se během loňského ročníku Red Bull Campus Clutch probojoval až do světového finále, kde nakonec skončil v konkurenci 47 národních výběrů na děleném pátém místě. Na stříbrnou pětici letošní úvodní kvalifikace ale nestačil (6:13).

JenomVyfragovat se zapotili ještě o něco méně. Až ve finále přišli o více než tři kola. Bez větších problémů si poradili s BotmanIsback (13:6) a do národního finále půjdou jako jeden z favoritů.

Registruj se do druhé otevřené kvalifikace!

Registruj se!

Red Bull Campus Clutch je celosvětový esportový turnaj otevřený všem univerzitním studentům, kteří hrají hru VALORANT. Základem je sestavit pětičlenný tým a přihlásit se na jednu ze dvou lokálních kvalifikací. Nejlepší dva týmy z každé kvalifikace postupují na národní finále, které se uskuteční 27. října v Praze. Vítěz pojede reprezentovat Českou republiku na světové finále do tureckého Istanbulu.

Svůj pětičlenný tým můžete zaregistrovat několika kliknutími na tomto odkazu.

Z celkových 6 000 přihlášených týmů se na světovém finále tváří v tvář potká 50 národních finalistů, kteří budou usilovat o titul vítěze Red Bull Campus Clutch už potřetí. Vyvrcholení celé série turnajů se odehraje fyzicky 19. - 24. listopadu v areálu Volkswagen Arena v Istanbulu (Turecko).

Ve hře je tedy životní zážitek, který vám umožní zahrát si v profesionálním prostředí a okusit, jaké to je soutěžit v turnaji na nejvyšší úrovni. A tím zážitek rozhodně nekončí! Ještě větším lákadlem je finanční odměna 20 000 eur, kterou si vítězný tým světového finále odnese.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).