Přejít k hlavnímu obsahu

Konec kariéry. Dánský jungler se loučí s profesionálním League of Legends

9. 10. 2023 | 14:00 League of Legends Gaming
Jeden z bývalých top junglerů v LCS Lucas „Santorin“ Tao Kilmer Larsen se po dvou velmi neúspěšných sezónách rozhodl ukončit svoji profesionální kariéru League of Legends. Na byl necelých deset let. Teď se chce naplno věnovat streamování.
Konec kariéry. Dánský jungler se loučí s profesionálním League of Legends
Konec kariéry. Dánský jungler se loučí s profesionálním League of Legends
Zdroj: Twitter.com

Téměř deset let byl Santorin součástí profesionální League of Legends scény. Na začátku kariéry začínal v Evropě, jeho profesionální působení se ale řádně rozjelo v americkém LCS. Jeho vrchol přišel v roce 2015 během působení v týmu TSM. Se slavnou organizací vyhrál LCS, kvalifikoval se na MSI i Worlds.

Další roky ale byly spíše trápením. Dánský jungler se pohyboval spíše v nižších regionálních soutěžích a mezi elitou se neukazoval. Až přestup do FlyQuest znamenal Santorinův comeback. V organizaci strávil dva a půl roku. Vrcholem byla dvě stříbra a postup na světový šampionát. Na Worlds 2020 skončil na děleném devátém místě.

Následovalo angažmá v Team Liquid. Další stříbra, postup na Worlds a částečné úspěchy. Ale na nejvyšší stupínek se už nedostal. Velkým zklamáním byla čtvrtá příčka na LCS Championship v loňském roce.

V roce 2023 se přesunul z Liquid do týmu Dignitas, který se snažil postavit super tým (Santorini, Armut, Jensen). Tento „super tým“ ale skončil v LCS na posledním místě s pouhými třemi výhrami a patnácti prohrami. Na sezónním finále byli Dignitas vyřazeni v play-off. 

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Santorin, lcs, Dignitas