Přejít k hlavnímu obsahu

Gamma Dopplery, Desert Hydra nebo Howl. Jaké skiny využívají čeští profíci?

9. 10. 2023 | 15:21 Counter-Strike 2 Zajímavost
Už před více než deseti lety se v Counter-Striku objevily první oficiální skiny, které se okamžitě staly neodmyslitelnou součástí hry. Kdo je z řad domácích profesionálních hráčů tím nejvášnivějším sběratelem? Na dvě luxusní sbírky se můžete podívat ve videu na konci článku.
Max „SHOCK“ Kvapil a M4A4 | Howl
Max „SHOCK“ Kvapil a M4A4 | Howl
Zdroj: Valve / SINNERS

Na Tipsport CS Praha II se nejblyštivějším inventářem může pochlubit Max „SHOCK“ Kvapil. Český střelec vlastní skiny za necelého čtvrt milionu korun. Jeho nejhodnotnějším kouskem ve sbírce je M4A4 | Howl, s níž přitom ani nehraje. Nejčastěji jej uvidíte s AK-47 | Case Hardened a stylovými Gamma Doppler noži.

Teoreticky je ale na tom ještě lépe jeho kolega. Inventář Simona „KWERTZZ“ Horáka totiž ukrývá poklad! Jarní posila SINNERS má na své M4A1-S | Guardian nalepené samolepky z nejvzácnější edice Katowice 2014, jedna nálepka týmu Titan se sama o sobě prodává za 2 miliony korun! Tomu říkáme astronomická suma.

Dalším velkým milovníkem skinů je Guy „anarkez“ Trachtman, který se začátkem září dokonce fanoušků ptal, jak má obměnit svůj arzenál. Nakonec se rozhodl pro AWP | Desert Hydru, s níž jej uvidíme o víkendu bojovat o další trofej. Izraelský sniper vlastní Counter-Strike předměty za v přepočtu zhruba 190 tisíc korun.

Na opačné straně barikády se z DNE nachází Filip „K1-FiDa“ Dvořák, jenž naopak skiny vůbec neřeší a v inventáři má maximálně tak AK-47 | Slate za tři stovky. Takřka totožně je na tom Petr „HoLLy“ Kučera z Entropiqu. Po odchodu Dominika „blogg1s“ Janity do Číny tak máme jiné specialisty, kteří na skinech nelpí.

Z řad Entropiqu má nejobsáhlejší inventář nejmladší člen týmu Niko „semtex“ Reljić. Zapomenout nemůžeme ani na Sampi.Tipsport, z něhož se nejvíce ve vzácných a líbivých předmětech vyžívá Matúš „matys“ Šimko. Lukáš „sAvana1“ Lintner je pak v podstatě jediný, kdo nemá nůž jako svůj nejdražší skin.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.