Přejít k hlavnímu obsahu

Porazili DNE, v pátek jdou na SINNERS. Nejvíce si ale věřím na Sampi, hlásí kapitán

11. 10. 2023 | 19:50 Counter-Strike 2 Rozhovor
Entropiq složil kádr pro Tipsport CS Praha II na poslední chvíli, ale přesto dokázal zaskočit zvučnější sestavy. Šokující byla především výhra nad Dynamem Eclot, kterému proti EIQ nic nevycházelo, zatímco Patriku „Lastík“ Ptáčkovi a jeho spoluhráčům se dařilo vše na jedničku. Jak ale zkušený kapitán vidí šance týmu před LAN finále, které proběhne už tento víkend?
Patrik „Lastík“ Ptáček, dnes hráč Entropiqu
Patrik „Lastík“ Ptáček, dnes hráč Entropiqu
Zdroj: PLAYzone / MČR

Jak moc se těšíš na LAN finále před živým publikem? Po jaké době máš šanci si zahrát o medaile?

Na LAN finále se těším moc. Necelé dva roky, přesněji od MČR 2021, jsem neměl šanci hrát před větším publikem a zažít ten hype i z druhé strany, než jen z té divácké.

S jakými ambicemi do Prahy pojedete? Pokud se nepletu, budete hrát s Marixem, protože Mix ještě nebude zdravotně připravený. Vaší pozici to ale příliš nezmění, ne?

Vím, že ambice by měli být vždy nejvyšší, ale rád bych zopakoval větu, kterou jsem pronesl už před skupinami turnaje. Náš cíl byl TOP 6 a cokoliv lepšího je bonus. Tento bonus v podobě LANky jsme si vybojovali. Osobně bych chtěl vyhrát aspoň zápas, protože vracet se domů s plackou na krku je vždycky lepší pocit. Hrát budeme s Marixem, stejně jako tomu bylo v rozhodujícím zápase skupiny. Mixův stav se lepší, ale pořád není natolik dobrý a bezpečný, aby byl schopný absolvovat turnaj. Naši pozici to nijak nemění, pozice outsidera nám vyhovuje a celý tým se v ní cítí lépe, než hrát pod tlakem s vědomím, že prostě musíme vyhrát.

Kvality Marixe každý asi zná, ale vyzdvihnout musím HoLLyho. Tomu vyšla skupinová fáze na jedničku a nejen statisticky se dokázal měřit největším domácím hvězdám.

HoLLymu se skupinová fáze povedla fantasticky. Bál jsem se, že bez impactu, který byl Mix schopný do naší hry dát, budeme zaostávat, ale byl jsem příjemně překvapen, s jakým přehledem dokázal HoLLy odehrát svojí část hry. Bude zajímavé sledovat, jestli zvládne podat podobný výkon i na LANu, protože těch náhodných faktorů, jako je například úplně nové CSko, se může objevit více než jen záskok coache nebo přechod do angličtiny. (smích)

Kdybychom se vrátili do skupinové fáze, jak se urodily vaše překvapivé výhry, především nad Dynamem Eclot? Dokázali jste ho totiž přehrát týmově i individuálně.

Naši výhodou ve skupinové fázi byla příprava na soupeře, které jsme měli odkud studovat, a fakt, že oba teamy se právě vrátily z offline turnaje. Povedlo se nám je zaskočit i v improvizované sestavě, stejně jako na jaře, kde jsme podobným stylem a opět na mapě Ancient dokázali porazit Sampi.Tipsport. Výhra nad Dynamem Eclot byla týmová, kde jsme zvládli několik klíčových situací a nenechali jsme soupeře vrátit do hry. Každý náš hráč hitoval a calloval ideálně, kde na druhou stranu Eclotu nevyšlo nic. Proti UNiTY to byla přetahovaná, kde možná i zmíněným presurem ke konci Mirage jsme byly i s trochou štěstí na vítězné straně.

Vaše sestava je vlastně takovým záskokem v hierarchii Entropiqu, dodává vám to určitou volnost?

Určitě nejsme tolik pod tlakem, jak full-time celky u nás, co se týká CZ/SK akcí. Pro tento narychlo složený tým je to velká šance ukázat se a myslím, že se nám to zatím daří. Překvapili jsme nejednoho fanouška a oceňuji management Entropiqu, že se nebál jít do rizika a dal tomuto projektu zelenou.

Entropiq Future, z čehož vzešla polovina současné sestavy
Entropiq Future, z čehož vzešla polovina současné sestavy
Foto: Entropiq (s povolením)

Jak vnímáš nejlepší domácí trojku? Na kterého soupeře si nejvíce věříš, že byste ho mohli porazit?

Konkurence v TOP 3 je velmi vysoká, ale myslím, že stejný názor by měli i všichni ostatní ze soupeřů. O odskočení od ostatních nemůže být ani řeč, jelikož se turnaj hraje na nové hře, kde zatím ani jeden z týmů nebyl pořádně prověřen zahraniční konkurencí. Spíš to bude o tom, jak komu nová hra sedla a nakolik si kdo za těch 14 dní zvykl na změny, které to obnáší. Osobně si nejvíce věřím na Sampi.Tipsport, jelikož s eLiVem dlouhodobě vedeme zajímavé herní partie a taktéž proti jeho týmům mám osobně nejlepší výsledky.

Hrát se bude Double Elimination. Je pro outsidera výhodou, nebo naopak odmazává efekt zaskočení?

Tento formát je pro outsidera rozhodně výhodnější, protože mít v nový den novou šanci hrát o vítězství je lepší, než si prostě jen pinknout o to třetí místo. Samozřejmě efekt překvapení upadá s každou další hrou, ale zároveň nám to dá šanci upravit strategii tak, aby jsme se vyvarovali těch nejzásadnějších chyb a mohli tak podat lepší výkon.

Čeští fanoušci se mohou těšit na LAN premiéru Counter-Strike 2. Je to ten nejzajímavější náboj turnaje?

Určitě to bude zajímavé z pohledu diváka, vidět po tolika letech novou, ale zároveň v dosti věcech podobnou hru, která by měla snížit skill gap a tím hry udělat zajímavější.

Kolik času jste už v CS2 strávili? Jak se ti nová hra zatím zamlouvá, a hlavně, budeš stále hrát s AUGem?

Abych byl upřímný, na týmové bázi jsme toho nahrát moc nestihli. Dost času jsme věnovali individuálními osahání hry, kde se i přes zdánlivě stejnou hru změnila spousta věcí a není lehké po tolika letech CS:GO zapomenout za tak krátkou dobu některé návyky. Novou hru hodnotím kladně i přes všechny ty chyby a zapomenuté věci, se kterými vyšla. Myslím, že CS2 má velký potenciál, ale celé to bude záviset na tom, jak rychle Valve zvládne všechny nedostatky odstranit a udělat hru celkově lepší. AUG mi sedí i v této verzi hry a doufám, že to tak zůstane. Přece jen tato moje milovaná zbraň dostala tolik nerfů a stejně je pořád moje oblíbená volba za CT.

Jak bys na závěr jednou větou pozval diváky do Vodafone PLAYzone Areny?

Co může být větším lákadlem, než vidět nejlepší teamy u nás a jednoho underdoga, co se pokusí překvapit všechny v nové neotestované hře?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.