Přejít k hlavnímu obsahu

Smutná realita? Hráčku ze zápasů vyhazují jen kvůli pohlaví

13. 10. 2023 | 10:52 Counter-Strike 2 Gaming
Na sociálních sítích vzbudil velkou pozornost příspěvek hráčky Counter-Striku, která si stěžovala na obvyklé chování svých spoluhráčů. Dle jejích slov by se měla funkce vyhození zrušit, protože ona sama je vyhazována ze zápasů jen kvůli tomu, že je žena.
Vyhazují mě jen kvůli tomu, že jsem holka, stěžuje si hráčka
Vyhazují mě jen kvůli tomu, že jsem holka, stěžuje si hráčka
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

„Proč tato funkce vůbec existuje? Snažím se dostat do světa Counter-Striku, ale kdykoli komunikuji, byť jen minutu, tak mě prostě vyhodí,“ stěžuje si uživatelka u/Some_Dragonfly1481 na to, že může být z kompetitivního zápasu vyhozena bez možnosti se bránit. 

Systém funguje v Counter-Striku snadno. Hráči v týmu mohou během hry hlasovat o vyhození spoluhráče ze hry a v případě, že se na rozhodnutí celý tým shodne, tak je daný hráč ze zápasu nemilosrdně vyhozen. Zastánci funkce nepřekvapivě tvrdí, že je nezbytná kvůli těm, kteří hru záměrně kazí. „S tím nic neuděláš. Jediná prevence je hrát aspoň s jedním kámošem,“ radí hráčce jeden z uživatelů.

„CSko hraju od roku 2014 a bohužel musím souhlasit. Když na hrubé komentáře nereaguju a ozývám se jen při sdílení informací, tak mě většinou přestanou obtěžovat,“ přidala svou zkušenost další hráčka. „Pokud se staneš svědkem takového chování, tak se proti němu prosím ohraď, můžeš nám tím hodně pomoct,“ dodala vyzývavě.

Nevhodné chování vůči ženám ve hrách není bohužel nic neobvyklého. Pro ty, kteří si myslí, že o přístupu ke hráči rozhoduje především jeho výkon, má autorka vlákna jasný vzkaz: „Je jedno jak hraju, byla jsem vyhozena i z her, ve kterých jsem byla top fragger.“

Vyhazují mě jen kvůli tomu, že jsem holka, stěžuje si hráčka
Vyhazují mě jen kvůli tomu, že jsem holka, stěžuje si hráčka
: depositphotos.com (s povolením)