Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS nevstoupili do mistrovství světa dobře. Dnes je čeká Lower Bracket

15. 10. 2023 | 08:01 Trackmania Reportáž
Mistrovství světa v Trackmanii se letos vůbec poprvé odehraje ve dvojicích. Po turbulentním roce u toho budou také SINNERS, kterým ale sobotní skupina B vůbec nevyšla. Po jedné výhře a třech porážkách budou v sobotním pavouku bojovat o pozici mezi osmi nejlepšími týmy světa.
Kappa a tween
Kappa a tween
Zdroj: SINNERS

SINNERS na konci minulého roku rozšířili svoji stáj o druhého závodníka, dostali se totiž do nejvyšší soutěže. V prvním ročníku po přechodu na závodění ve dvojicích se dlouho rozkoukávali, často jim totiž neseděly mapy. Po osmém a šestém místě v TMGL teď už ale potřebují dokázat, že si zaslouží místo mezi elitou.

Světový šampionát začal skupinovou fází, která je předzvěstí LAN finále v Montpellieru. Na něj z sobotní programu mohli postoupit pouze vítězové každé ze čtyř pátečních skupin, tento osud se ale SINNERS bohužel netýkal. Hned na úvod je dokázala hladce porazit kvalifikovaná, ale parádně jezdící dvojice Robbers.

Martin „Kappa“ Krompolc a Marek „tween“ Pacher si spravili chuť proti největším outsiderům skupiny, Trident Esports porazili 4:1 a zajistili si postup do nedělní fáze. Lepíš nasazení si ale bohužel nevybojovali. Utkali se totiž znovu s Robbers, kteří předtím trápili favorizovanou Alliance a SINNERS porazili i podruhé.

Hříšníci tak přežili, ale znova už zaváhat nemohou, jinak přijde bolestivý konec sezóny. Na šampionátu se potkává elitní osmička s ostatními vyzyvateli a například bývalá sestava BDS už je ze hry venku. Zdá se, že další na řadě jsou SINNERS, vyřazení může zpečetit jejich definitivní osud. Stále jej ale mají ve svých rukou.

Česko-slovenské duo čeká v neděli od 15:00 souboj proti horšímu ze dvojice Karmine Corp, Raptors. Pokud tento duel zvládnou, následně se o postup do Fracnei utkají s horším ze dvojice Airwalkers, BIG. Teoreticky jim tak může stačit porazit kvalifikované dvojice. Oba borci na to kvality mají, stačí si jen najít své tempo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.