Přejít k hlavnímu obsahu

Podaří se Sampi oplatit porážku Dynamu Eclot? Na vítěze už čekají SINNERS

15. 10. 2023 | 12:38 Counter-Strike 2 Preview
Dlouhé zápolení má před sebou poslední hrací den. V sobotu praskala Vodafone PLAYzone Arena ve švech a v nedělním finálovém programu to nebude jiné. Na svého finálového soupeře už čekají neporažení SINNERS, Entropiq jsou naopak už po drtivých porážkách doma. Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport si ale nic nedarují, vyhrát první CS2 LAN chce naprosto každý!
Matúš „MATYS“ Šimko na Tipsport CS Praha II
Matúš „MATYS“ Šimko na Tipsport CS Praha II
Zdroj: PLAYzone (Jan Hrušovský)

14:00 – Sampi.Tipsport vs. Dynamo Eclot

Tenhle zápas už mohli fanoušci o víkendu jednou vidět. V pátek se Dynamu Eclot podařilo porazit Sampi.Tipsport v prvním kole pavouka, jejich osudy v kole druhém ale byly opačné. Znovu se tak utkávají tváří v tvář. Týmy proti sobě sice nastoupí stejné, zápas to ale může být odlišný. Všechno bude o důkladné přípravě na soupeře a změnách ve vlastní hře, které si po páteční třímapové bitvě mohou týmy přichystat. Zcela nový Counter-Strike 2 nabízí nevídanou rozmanitost, rozhodovat mohou úplně odlišné aspekty hry.

Dynamo Eclot v předchozím střetnutí působilo o něco týmovějším dojmem. Napínavý zápas ale přesto rozhodovaly ty nejmenší detaily, jinak bychom neviděli například prodloužení. Když se ale v jeden moment setkají hvězdné individuálních výkony Adama „NEOFRAG“ Zouhara a Guye“ anarkez“ Trachtmana, tuto mašinu není jednoduché zastavit. Také Sampi.Tipsport se však mohou opřít o neméně elitní borce. Tomáš „fino“ Bebjak potvrzuje formu ze skupinové fáze a kvality Matúše „MATYS“ Šimka všichni dobře známe.

17:30 – SINNERS vs. vítěz LB

Po postupu do semifinále měl Jindřich „ZEDKO“ Chyba jasno. Do finále SINNERS chtějí znovu Dynamo Eclot, aby ještě jednou mohli skolit Adama „NEOFRAG“ Zouhara a stvrdit opětovné přebrání žezla. V CS2 hříšníci hrají jako polití živou vodou, trojnásobní mistři ČR zřejmě takový impulz potřebovali jako sůl. Nejvíce je to vidět na Tomáši „oskar“ Šťastném, který dominuje ve třetí různé verzi Counter-Striku. Střetnutí s DNE by znamenalo jejich už třetí letošní bitvu o titul. Po sobotní výhře by ale byli favoritem.

Pokud by však ve finále LB uspěli Sampi.Tipsport, tak i těm mají SINNERS co vracet. Sampi je ve skupinové fázi dokázali porazit po dlouhých šestnácti měsících a získali tím sebevědomí pro chodovské LAN finále. V jeho úvodu sice nestačili na Dynamo Eclot, ale následně dokonale využili Lower Bracketu a po odplatě si zahrají o svoji první domácí trofej ve své historii. Vítěze prvního nedělního duelu sice čekají dva BO3 zápasy po sobě, díky přechodu na MR12 formát ale nepůjde o takový maraton a energie by vítězi chybět neměla.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.