Přejít k hlavnímu obsahu

První reverse sweep! Evropa slaví, BDS obrátili tragicky rozehranou sérii

15. 10. 2023 | 13:02 League of Legends Reportáž
Začátek série byl pro čtvrtý nasazený tým z evropského LEC tragický, nakonec se ale Team BDS radoval z největšího úspěchu v historii organizace. Minimálně její League of Legends divize. BDS porazili PSG Talon 3:2 a postoupili do základní části světového šampionátu. Evropa bude mít stejně jako Čína a Korea ve Swiss stage čtyři zástupce.
První reverse sweep! Evropa slaví, BDS obrátili tragicky rozehranou sérii
První reverse sweep! Evropa slaví, BDS obrátili tragicky rozehranou sérii
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Francouzská organizace své fanoušky během předchozího průběhu kvalifikační fáze Worlds příliš nepřesvědčila. Hned úvodní zápas proti Team Whales nezvládla, ani proti DetonatioN FocusMe a CTBC Flying Oyster nepředvedli hráči ideální výkony. I tak se ale probojovali do rozhodujícího postupového zápasu.

Team BDS 3:2 PSG Talon

První hra kvalifikační BO5 série byla extrémně pomalá. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, ještě ve 28. minutě měly týmy dohromady tři killy. Potyčka u draka ale rozhodla, PSG Talon získali soul a zneškodnili kompletní pětici BDS. Zbytek zápasu si PSG pohlídali a šli do vedení. To se po extrémně jednostranném druhém dějství zdvojnásobilo.

Ani třetí špíl nevypadal pro evropský celek dobře. Esportová odnož francouzského fotbalového mančaftu sídlící v Hong Kongu kontrolovala zápas a trestala chyby soupeře. V mid game se jich ale ani PSG nevyvarovali. BDS i díky jednomu ze svých klasických Baronů získali první bod. Podobně jako PSG hned v následujícím zápase rozjeli mašinu a vyrovnali stav série.

Rozezněli se Silver Scrapes. A pátá hra rozhodně nezklamala. Vývoj hry byl nesmírně vyrovnaný, každou chvíli to vypadalo na vítězství někoho jiného. Ve 42. minutě skolili BDS čtvrtého draka a dostali soul. I díky němu zvládli následující teamfight a dotáhli první reverse sweep letošního MS.

První nedělní série byla opakováním finále regionální vietnamské soutěže mezi Team Whales a GAM Esports. Velrybí mančaft, který si získal srdce fanoušků a v Play-In fázi byl neporažený, znovu nedokázal své kolegy z VCS porazit. GAM  Esports vyhráli 3:1 a postoupili do Swiss stage.

Možností, kde sledovat světový šampionát v League of Legends, je nespočet. Program nebude samozřejmě chybět na oficiálním Twitch kanále Riot Games, vysílat bude také bývalý komentátor a oblíbený streamer Caedrel. S českým komentářem si můžete Worlds užít na streamech Xnapyho a Freeze.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).