Přejít k hlavnímu obsahu

Připravte se na bangery! Jaké zápasy nabídne první den hlavní části Worlds?

15. 10. 2023 | 14:05 League of Legends Preview
Mistrovství světa má za sebou předkolo a o slovo se hlásí swiss. Šestnáct týmů dnes poznalo své soupeře a rozhodně nebudou chybět pikantní zápasy. Jak si po losu stojí evropské celky?
LCK Arena v Soulu
LCK Arena v Soulu
Zdroj: Riot Games

Jakmile explodoval Nexus v páté hře napínavé série mezi PSG Talon a BDS, která skončila reverse sweepem od evropského celku, mohli se fanoušci LEC radovat. BDS se totiž přidávají k G2, Fnatic a MAD Lions v hlavní části letošních Worlds. Nejlepší týmy světa jdou do akce s jediným cílem: pozvednout Summoner's Cup. Losování prvního kola se zhostil bývalý profík a mistr světa se Samsung White, Cho „Mata“ Se-hyeong.

Jako první se z evropského regionu dočkali soupeře G2 Esports, kteří se postaví Dplus KIA. Tohle už teď zní jako parádní duel! Jako další se dočkali kvalifikovaní BDS, k nimž nebyl osud vůbec shovívavý. Hned v úvodu totiž změří sily s absolutním favoritem, týmem JD Gaming, který letos zatím vyhrál vše, co mohl. Nejpřívětivější los připadl hráčům MAD Lions, na něž v bitvě Evropy se Severní Amerikou čekají Cloud9. Nakonec se svého protivníka dočkala organizace Fnatic, které budou oponovat rozjetí LNG Esports.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.