Přejít k hlavnímu obsahu

Jsem šťastný, zářil po úspěchu NEOFRAG. Nebyli jsme to my, zaznělo z tábora SINNERS

16. 10. 2023 | 14:30 Counter-Strike 2 Rozhovor
Tradiční bitvu nejlepších týmů letošní sezóny okořenil minisouboj s navrátilcem. „Snažil jsem se kluky nahajpovat,“ řekl Adam „NEOFRAG“ Zouhar po triumfu Dynama Eclot. „Nehráli jsme jako SINNERS,“ prohlásil zklamaný Simon „KWERTZZ“ Horák. Přinášíme ohlasy z turnaje Tipsport CS Praha II, kde došlo na třetí finálovou bitvu mezi pardubickým mužstvem a hříšníky.
KWERTZZ a NEOFRAG
KWERTZZ a NEOFRAG
Zdroj: PLAYzone (Jan Hrušovský)

Dvaadvacetiletý Adam „NEOFRAG“ Zouhar si před dvěma týdny odvezl medaile z Mistrovství Slovenska šampionátu, nyní slavil vítězství i na první LANce v CS2. Další velké vítězství Dynama Eclot na domácím turnaji ale moc nepřeceňoval. „Je to dobrý pocit, ale není to nějaký úspěch, ze kterého bych byl paf. Momentálně se cítím dobře a jsem tady hodně šťastný,“ okomentoval svůj úspěšný návrat na domácí scénu.

V souboji o titul přitom čelil svým bývalým spoluhráčům ze SINNERS, s nimiž se stal dvakrát mistrem České republiky. „Manažer mi před zápasem pověděl, ať něco klukům řeknu, tak jsem se je snažil nahajpovat, ať prostě prohrajeme jako tým a snažíme se na mapě něco dělat, než abychom jen stáli na místě,“ popsal Zouhar.

Zklamání naopak panovalo v táboře hříšníků. Tím hlavním důvodem nebylo stříbro, ale předvedený výkon. „Druhé místo nás neštve tolik jako to, že jsme nehráli jako SINNERS. Nemůžeme si dovolit hrát jeden den tak a druhý den jinak. Byla to od nás hrozná hra a Dynamo Eclot zaslouženě vyhrálo,“ hodnotil Simon „KWERTZZ“ Horák.

Dynamo Eclot jako šampioni Tipsport CS Praha II
Dynamo Eclot jako šampioni Tipsport CS Praha II
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

Oba finalisté se museli poprat s rychlým přechodem ze CS:GO na CS2. Základní část Tipsport CS Praha II se hrála ještě ve staré verzi, o 14 dní později se play-off uskutečnilo v nejnovějším titulu Valve. „Okamžitě, jak vyšla CS 2, tak jsme šli trénovat. Ten přechod byl smooth, bylo to v pohodě. Utility, všechno nám vyhovuje. Je to nová hra, všichni chtějí grindit a je to v pohodě,“ popsal KWERTZZ náladu v kádru trojnásobných mistrů ČR.

DNE naopak neměli na trénink moc času, protože Guy „anarkez“ Trachtman si kvůli válce v Izraeli příliš nezahrál. Zaskakovat za něj musel Martin „Dytor“ Handl, který sedí na lavičce. „Řekl bych, že je to každý den čím dál tím lepší. Když jsme trénovali doma, tak jsem nadával, ale snažil jsem se to nějak filtrovat. Každým dnem jsem cítil, že se to lepší a teď jsme nakonec vyhráli, takže asi dobrý,“ dodal NEOFRAG s úsměvem na rtech.

Už za měsíc oba celky čeká Tipsport MČR CS, které uzavře letošní sezónu. Dynamo Eclot bude útočit na rekordní dvoumilionový bonus za Tipsport Grand Slam. „Určitě je to motivace, chtěl bych ho pro ně vyhrát,“ řekl s odhodláním NEOFRAG. SINNERS ale nechtějí po zlatém hattricku opouštět mistrovský trůn. „MČR chceme vyhrát. Máme furt stejné ambice a věřím, že to dokážeme. Pokud se ukážeme jako SINNERS, budeme hrát tak, jak jsme hráli v sobotu, tak si myslím, že vítězství je naše,“ prohlásil jednadvacetiletý střelec KWERTZZ.

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.