Přejít k hlavnímu obsahu

Falešný Rockstar účet dával beta klíče ke GTA 6. Tisíce lidem ukradl osobní údaje

16. 10. 2023 | 15:57 Kauza
Nejeden fanoušek GTA 6 se nachytal na falešný stream od Rockstar Games. Uživatel NewRockstar díky oficiálnímu Twitch ověření mohl v klidu streamovat pro několik desítek tisíc lidí. Ti po rozkliknutí odkazu k beta testování hry GTA 6 přišli o své osobní údaje.
Falešný účet Rockstar Games okradl tisíce lidí o osobní údaje
Falešný účet Rockstar Games okradl tisíce lidí o osobní údaje
Zdroj: Twitter.com

Společnost Rockstar Games ohledně úniků informací ze hry GTA VI zatím mlčí, což dává příležitost podvodníkům začít další etapu svých podvodů. Posledním z případů je stream, během kterého se uživatel s názvem NewRockstar vydával za oficiální účet společnosti. Stream nesl název GTA 6 Out Now! [BETA] - Early Access Beta Test.

„Streamer“ rozdával falešné odkazy na klíče k betatestování hry GTA 6. Rozkliknutí odkazu vedlo k úniku osobních údajů konkrétních uživatelů. Kanál byl navíc ověřený od Twitche, což mu dávalo větší exkluzivitu a diváci do něho spíše vkládali svoji důvěru. Poté, co stream dosáhl přes 20 000 diváků v jednu chvíli, Twitch zasáhl a ukončil ho.

Oficiální účty společnosti Rockstar Games do dnešní doby odhalily pouze to, že je GTA 6 ve vývoji. Žádné konkrétní datumy, informace prozatím ohledně hry GTA 6 neexistují. „Veškeré informace, které se tváří oficiálně, si raději pořádně ověřujte! Naše oficiální stránky žádné konkrétní datumy nedaly,“ sdělilo vývojářské studio Rockstar Games fanouškům.