Přejít k hlavnímu obsahu

Krádež v přímém přenosu. Komunita streamera okamžitě odsoudila

16. 10. 2023 | 18:35 Kauza
Ostuda v přímém přenosu. I tak by se dal stručně popsat incident, který v živém vysílání předvedl streamer „sweatergxd“. Za své nevhodné chování si od komunity vysloužil vlnu negativních reakcí.
SWEATERGXD ukradl spropitné
SWEATERGXD ukradl spropitné
Zdroj: kick.com

Kontroverzní streamer Adrian, známý pod přezdívkou sweatergxd, byl letos v létě zatčen v přímém přenosu poté, co se vysmíval policii a choval se neuctivě. Incident z právě proběhlého víkendu ale ukázal, že ve svých eskapádách hodlá i nadále pokračovat.

Při čekání na obsluhu a před zraky přihlížejících diváků živého vysílání sáhl sweatergxd do skleněné nádoby se spropitným na pultu a vytáhl si z něho hrst bankovek. Naneštěstí si toho žádný zaměstnanec nevšiml. Když pak streamer platil za svou objednávku, tak obsluha peníze přijala aniž by věděla, že se ve skutečnosti jedná o spropitné pro ni a její kolegy.

Diváci byli celou situací zaskočeni a streamera nešetřili nadávkami. „Jsi na kameře, ty id*ote,“ napsal jeden ze sledujících. Mnoho z nich streamera navádělo k tomu, aby ukradené peníze vyvážil dýškem, sweatergxd ale odešel, aniž by dal jakékoliv spropitné. Z krádeže v přímém přenosu tak streamer pravděpodobně vyvázne bez postihu, čemuž nahrávají i laxní pravidla platformy Kick.