Přejít k hlavnímu obsahu

Rozlučte se. Riot Games chystá po 14 letech změnu v League of Legends

17. 10. 2023 | 08:57 League of Legends Update hry
Riot Games přichází se změnou, která nebude mezi většinou herní komunity populární. Jména vyvolávače (summoner's name) končí. Hráči budou nově používat pouze Riot ID. Společnost k tomuto kroku přichází, protože chce údajně „vytvořit jednotnější prostředí v rámci všech her od Riot Games“. Tzv. vyvolávači se proti chystané novince okamžitě hromadně ohradili.
Rozlučte se. Riot Games chystá po 14 letech změnu v League of Legends
Rozlučte se. Riot Games chystá po 14 letech změnu v League of Legends
Zdroj: Riot Games

20. listopadu letošního roku bude zrušen aktuální systém jmen vyvolávače. Všechno bude přesunuto pod Riot ID, jak v pondělí oznámila společnost stojící za League of Legends. „Chápeme, že tyto změny mohou vyvolat celou řadu reakcí – ať už jste u nás 14 let nebo 14 minut, herní jména jsou důležitou součástí toho, jak hru prožíváte,“ stojí v oficiálním prohlášení Riot Games.

Ve zprávě je také napsáno, že „nové názvosloví bude lépe zapadat do současného světa League of Legends, vytvářet silnější propojení mezi všemi našimi hrami a odrážet způsob fungování jmen z technického pohledu“. Po dlouhých čtrnácti letech se tak jména vyvolávačů ze hry odstraní. A hráčům se to nelíbí. „Změna na ho**o. A to, že jako důvod uvádějí „lore“, je šílené,“ shodují se diskutující na Redditu.

Součástí aktualizace je i úprava pravidla pro frekvenci bezplatné změny Riot ID. Po přechodu bude mít každý hráč právo na bezplatnou změnu jednou za 365 dní. V případě, že by chtěli uživatelé měnit častěji, budou si muset zaplatit částku v herní měně v hodnotě přibližně 230 Kč.

Jak zjistit Riot ID?

  • Přihlaste se ke svému účtu na account.riotgames.com. Svoje Riot ID uvidíte nahoře.
  • V League of Legends - přes profilový obrázek vpravo nahoře.
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).