Přejít k hlavnímu obsahu

Nastavte si budíky! První zápas hlavní části Worlds už ve čtvrtek ráno

18. 10. 2023 | 19:30 League of Legends Preview
Teď teprve začíná ta správná show. Mistrovství světa v League of Legends má za sebou kvalifikační fázi, ve čtvrtek od sedmé hodiny ranní začíná Swiss stage. Šestnáct nejlepších týmů planety se během jedenácti dnů utká o osm míst v play-off. Chybět nebudou ani čtyři evropské celky - G2 Esports, Fnatic, MAD Lions a BDS.
Je to tady. Hlavní část Worlds začíná, nejlepší světové týmy jdou do akce
Je to tady. Hlavní část Worlds začíná, nejlepší světové týmy jdou do akce
Zdroj: Christian Betancourt/Riot Games (s povolením)

Evropští fanoušci měli z losu prvního kola hlavní fáze Worlds smíšené pocity. Polovina týmů proti sobě vyfasovala hratelného soupeře. Druhá půlka nastoupí proti tomu vůbec nejlepšímu, co světové, a v tomto případě čínské, League of Legends nabízí.

Na G2 Esports čeká zápas s Dplus KIA. Jedno z největších zklamání korejské LCK se nakonec probojovalo na světový šampionát. Ze svého regionu jsou ale DK považováni za nejslabší celek a nejeden analytik považuje G2 za mírného favorita.

Pick'Em Worlds: mezi draky vede Cloud. Hráči nejčastěji pickují Kai'Su

Slušně rozjetou Swiss stage by mohli mít i MAD Lions. Tým v čele s Matyášem „Carzzy“ Orságem vyzve v úvodním mači Cloud9. Očekávání obou mančaftů jsou podobná, těžko tipovat vítěze. České ADC ale určitě udělá vše pro to, aby načalo Worlds úspěšně.

Fnatic a BDS rozhodně los nešetřil. Marek „Humanoid“ Brázda změří na midlane síly s Lee „Scout“ Ye-chanem z LNG Esports. BDS, kteří postoupili do hlavní fáze z Play-In, se postaví největším favoritům na celkové vítězství v podobě JD Gaming.

Harmonogram - čtvrtek 19. října
7:00 Jižní Korea T1 Spojené státy americké Team Liquid
8:00 Spojené státy americké Cloud9 Evropa MAD Lions
9:00 Jižní Korea Gen.G Vietnam GAM Esports
10:00 Evropa BDS Čína JD Gaming
11:00 Evropa G2 Esports Jižní Korea Dplus KIA
12:00 Čína Weibo Gaming Spojené státy americké NRG
13:00 Čína LNG Esports Evropa Fnatic
14:00 Čína Bilibili Gaming Jižní Korea KT Rolster

O osmi postupujících týmech rozhodne švýcarský systém. Všechny týmy začínají na stejné startovací čáře. V dalších utkáních se vždy postaví tomu, kdo má stejné skóre (poměr výher/proher). Kdo dosáhne tří vítězství, postupuje dál.

Týmy se třemi prohrami se s turnajem rozloučí. Začíná se BO1 zápasy. Utkání, která budou rozhodovat o postupu/vypadnutí (když budou mít celky dvě výhry/prohry), se odehrají v BO3. V play-off už bude následovat BO5.

Top 5 klipů Worlds: totální fail i trolling evropského toplanera

Možností, kde sledovat světový šampionát v League of Legends, je nespočet. Program nebude samozřejmě chybět na oficiálním Twitch kanále Riot Games, vysílat bude také bývalý komentátor a oblíbený streamer Caedrel. S českým komentářem si můžete Worlds užít na streamech HITPOINTXnapyho a Freeze.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).